Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Φωτ.

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1943. Καταγόταν από αριστερή οικογένεια. Εφηβος εντάχθηκε στη «Νεολαία Λαμπράκη» και πέρασε στις γραμμές του ΚΚΕ.

Το 1962 εκλέχτηκε πρόεδρος στο σωματείο εργαζόμενων στου Καρέλα. Το 1964 οργανώνει και συμμετέχει στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Το 1967 ξεφεύγει από τη χούντα και παίρνει μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Μετά τη μεταπολίτευση εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κερατέας και συμμετέχει ως επικεφαλής Συνδυασμού στις μετέπειτα εκλογικές αναμετρήσεις.

Ολα τα χρόνια αναπτύσσει εντατική συνδικαλιστική δραστηριότητα. Πρωτοστατεί στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων και για πολλά χρόνια εκλέγεται γραμματέας στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Στέλεχος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων και γραμματέας της ΚΟΒ Κερατέας, ήταν μπροστάρης σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε «μάχη», αγωνιστής για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης, ιδεολόγος και μαχητής για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Αποφασιστικός και ακούραστος σε κάθε τομέα δουλιάς: Στην Επιτροπή Ειρήνης, στην Εθνική Αντίσταση, στο ΠΑΜΕ, στα τοπικολαϊκά προβλήματα.

Στη θύμησή μας θα κυριαρχεί πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

ΚΟΒ Κερατέας

* * *

Η Νιόβη Πατσαλού προσφέρει στο ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 50 ευρώ, μέσω ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, στη μνήμη του πατέρας της ΦΩΤΗ ΠΑΤΣΑΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες και του εξαδέλφου της ΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ - Μοτζάκης από τη Μέσση Ρεθύμνου πιάστηκε στο μπλόκο της Λεύκας. Πέρασε από τις φυλακές «Μέρλιν» και «Χατζηκώστα» και εκτελέστηκε μαζί με άλλους πατριώτες στους Αγίους Θεοδώρους Κορίνθου στις 3 Μάη 1944.

Γιώργος Μουζάκης
Γιώργος Μουζάκης
Στη μνήμη του ο γιος του Νίκος προσφέρει 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κόνιτσας.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, η οικογένεια του γιου του Κώστα Βαρδάλη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών - μελών του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ, που δεν είναι πια κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή».

Θεολόγος Ευδοκιμίδης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ