Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές διαδρομές

Εργο του Χέρμαν Μπλάουτ
Εργο του Χέρμαν Μπλάουτ
Μια τρυφερή, αέρινη και διάφανη απεικόνιση στα «μυστικά» τοπία της Ελλάδας, είναι οι είκοσι ακουαρέλες του Χέρμαν Μπλάουτ, που παρουσιάζονται στην γκαλερί «Mary Alexiou - Athens art space» (Χάριτος 42). Η Μάνη, τα Λαγκάδια, η Πύλος, το Πήλιο, η Σαντορίνη, η Τήνος, αποτελούν τα θέματα του ζωγράφου. Αποτυπώνοντας το δομημένο ή το φυσικό περιβάλλον ο Χ. Μπλάουτ «παγιδεύει» το φως, τη διαφάνεια της ατμόσφαιρας, την ταυτότητα του κάθε τόπου, τα χρώματά του: Το εκτυφλωτικό γαλάζιο και το λευκό του Αιγαίου, το μυστηριακό πράσινο του Πηλίου, το γήινο κόκκινο της Μάνης, το εκμαυλιστικό λαδί της Μεσσηνίας... Τη βραδιά των εγκαινίων θα μιλήσει ο Χάρης Καμπουρίδης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), φιλοξενείται έκθεση έργων του Γρηγόρη Λαγού. Πρόκειται για επιτοίχιες κατασκευές και εγκαταστάσεις στο χώρο που έχουν σαν θέμα τους αποδομημένες πόλεις και εικόνες στιλιζαρισμένης καταστροφής. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Εως τις 4/12 στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής του Αλέκου Λεβίδη. Οπως σημειώνει ο δημιουργός: «Προηγήθηκαν πολλές σημειώσεις, πολλά σχέδια, πριν οι εικόνες πάρουν τη μορφή του πίνακα. Δουλεύτηκαν, υπέστησαν διορθώσεις και ανατροπές, έμειναν στο εργαστήριο με την όψη στραμμένη στον τοίχο, καμιά φορά για χρόνια, ενώ παράλληλα γίνονταν άλλα έργα και άλλες εκθέσεις. Κατά καιρούς ξανάβγαιναν στην επιφάνεια ξαναδουλεύονταν ή και άλλαζαν μορφή μέχρι να φανεί ότι ολοκληρώθηκαν». Μαζί με τα τελικά έργα σε ξύλο, εκτίθενται σημειωματάρια, αλλά και μία σειρά έργων σε χαρτί, που αποτελούν μέρος των προπαρασκευαστικών μελετών και του εικαστικού υλικού που γεννήθηκε παράλληλα με τους πίνακες. Ολα τα έργα περιλαμβάνονται στο βιβλίο που συνοδεύει την έκθεση.

Στο χώρο τέχνης «Εικαστικός κύκλος» (Χαρ. Τρικούπη 121), παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Τσόκλη. Πρόκειται για 92 έργα με γενικό τίτλο «Αποτυπώματα πορείας».

Στην γκαλερί «Μάγκνα» (Γέλωνος 1), φιλοξενείται έκθεση γλυπτικής του Γιάννη Δενδρινού και ζωγραφικής του Φ. Αρντουρέλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ