Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΝΤΕΡΗ - ΘΑΝΟΥ
Ποινικές διώξεις για οκτώ αδικήματα

Οι διώξεις στρέφονται κατά των Τζέκου, Κεντέρη, Θάνου, επτά γιατρών του ΚΑΤ και πέντε ατόμων που φέρονται ως αυτόπτες μάρτυρες

Ποινικές διώξεις για το «σκηνοθετημένο» τροχαίο άσκησαν οι εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτης και Αθ. Θεοδωροπούλου και στρέφονται εναντίον των Χρ. Τζέκου, Κ. Κεντέρη, Κ. Θάνου, επτά γιατρών του ΚΑΤ και πέντε ακόμη προσώπων που εμφανίστηκαν ως αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου. Η ποινική δίωξη είναι για οκτώ κατηγορίες, όλες σε βαθμό πλημμελήματος και αποτελεί μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου και κατ' επέκταση του συνολικού φακέλου ντόπινγκ.

Η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-- Παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ από κοινού και κατ' εξακολούθηση που απαγγέλθηκε σε βάρος των αθλητών Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου, καθώς και του προπονητή τους Χρ. Τζέκου για τις περιπτώσεις μη εμφάνισής τους σε ελέγχους στο Τελ Αβίβ, στο Σικάγο και στην Αθήνα.

-- Ψευδής αναφορά στις Αρχές που απαγγέλθηκε σε βάρος των δύο αθλητών και του Χρ. Τζέκου

-- Ψευδορκία μάρτυρα. Η κατηγορία αυτή βαρύνει κάποιους από τους γιατρούς του ΚΑΤ και τους αυτόπτες μάρτυρες του φερόμενου τροχαίου ατυχήματος.

-- Ψευδής βεβαίωση που αφορά γιατρούς του ΚΑΤ, καθώς επίσης και παράβαση καθήκοντος για κάποιους από τους γιατρούς του ΚΑΤ.

-- Ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος κατά συρροή που βαρύνει τους Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου.

-- Προμήθεια, εισαγωγή, κατοχή, παρασκευή, αποθήκευση και εμπορία απαγορευμένων ουσιών. Η κατηγορία αυτή αφορά τις δραστηριότητες του προπονητή Χρ. Τζέκο.

-- Διακίνηση συμπληρωμάτων διατροφής που περιείχαν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ που επίσης αφορά τον Χρήστο Τζέκο

Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητάς της ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε τακτικό ανακριτή.

Από την ευρύτερη υπόθεση Κεντέρη - Θάνου και το συνολικό φάκελο ντόπινγκ παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα το μέρος της δικογραφίας που αφορά τον αθλητή της άρσης βαρών Λ. Σαμπάνη, όπου οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σκέλος με τις επιχορηγήσεις στο αθλητικό σωματείο «Αίας - Λόφος Σκουζέ» έχει σταλεί στη Βουλή. Πάντως, πίσω από το εν λόγω σωματείο βρίσκεται ο προπονητής Χρ. Τζέκος και ορισμένοι αθλητές, οι οποίοι φέρεται να έχουν λάβει λεφτά από τις επιχορηγήσεις που ενέκρινε αφειδώς και επιλεκτικά το υπουργείο Αθλητισμού. Το τμήμα αυτό της δικογραφίας δεν μπορούσε να ερευνηθεί περαιτέρω από τους εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου, ο οποίοι διενήργησαν την έρευνα, γιατί φέρεται να έχουν υπογράψει τέσσερις υφυπουργοί Αθλητισμού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ συνολικά για 11 επιχορηγήσεις. Για το λόγο αυτό αρμόδια να αποφανθεί πλέον είναι η Βουλή και όχι οι εισαγγελείς, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τέλος, ένα τμήμα της δικογραφίας που αφορούσε ορισμένους εκ των γιατρών του ΚΑΤ, για τους οποίους τελικά δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, έχει ήδη τεθεί στο αρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ