Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
Αποκλείουν Δημαρχείο και Νομαρχία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου Βόλου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, κόντρα στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να τους τραβήξει από το δρόμο του αγώνα, ξεγελώντας τους με «ψίχουλα». Ετσι, οι εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου, όπως αποφάσισαν σε νέα γενική συνέλευσή τους, σήμερα το πρωί και τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Δημαρχείου Βόλου και της Νομαρχίας Μαγνησίας. Το αγωνιστικό ραντεβού τους ορίστηκε για τις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου όπου θα συγκεντρωθούν και στη συνέχεια με πορεία στους δρόμους της πόλης θα κατευθυνθούν στο Δημαρχείο και τη Νομαρχία.

Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα οργισμένοι και αγανακτισμένοι με τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία δεν τους έδωσε ούτε καν όλο το ποσό των 320.000 ευρώ που δεσμεύτηκε ο Γ. Σουφλιάς, τα οποία και είναι ελάχιστα σε σχέση μ' αυτά που τους οφείλονται - ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται - αλλά μόνο 160.000 ευρώ.

Εμπαιγμός στη Βουλή

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπαιγμό των εργαζομένων στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου, όπως προέκυψε από τη χτεσινή απάντηση του υφυπουργού Εργασίας Γεράσιμου Γιακουμάτου σε σχετική Ερώτηση του Νίκου Γκατζή. Ο υφυπουργός μάλιστα δήλωσε ενοχλημένος από τις συνεχείς Ερωτήσεις του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «τριακόσιες είκοσι χιλιάδες εκταμιεύτηκαν» και μιλώντας για «ευαισθησία της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους για να μπορέσει να έχει θέσεις απασχόλησης». Για «αναλγησία» μίλησε στην παρέμβασή του ο Νίκος Γκατζής, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι «διεκδικούν δεδουλευμένα επί 3 μήνες» και αναρωτώμενος αν η κυβέρνηση «θέλει να παρουσιάσει ως ευσπλαχνία ότι δίνει 320.000 σε μια απαίτηση δεδουλευμένων που ξεπερνά τα 650.000». Επισήμανε δε ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί μόλις 166.000 από τα χρήματα αυτά. «Οταν δίνατε σαν κυβέρνηση τρισεκατομμύρια ως επιχορήγηση των εργολάβων για να τελειώσει σύντομα το έργο εκεί, δεν είχατε πρόβλημα» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δώσετε λύση εδώ και τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ