Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αύξηση των κερδών ο στόχος

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να τους δώσουμε κίνητρα για να κάνουν επενδύσεις...». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, στην επισήμανση δημοσιογράφων, ότι οι προβλεπόμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων της τάξης του 3,2% υστερούν πολύ από την επίσημη αύξηση των τραπεζικών και βιομηχανικών κερδών, κατά 40, 50% ή και ακόμη περισσότερο.

Με άλλα λόγια, ο αρμόδιος για την Οικονομία υπουργός δεν αρνήθηκε την επιχειρούμενη αναδιανομή των εισοδημάτων. Ούτε αρνήθηκε, πως αυτή γίνεται προς όφελος της πλουτοκρατίας και σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Το αντίθετο, παραδέχτηκε - εμμέσως πλην σαφώς - ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συνειδητά αυτή την πολιτική αναδιανομής και έχει ως πρώτιστο στόχο της την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Οσο για το επιχείρημα, ότι η ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, θα φέρει επενδύσεις και, επομένως, περισσότερες δουλιές, πλούτο και καλύτερες μέρες και για τους εργαζόμενους, το αφήνουμε στη δική σας κρίση και εμπειρία, μια και δεκαετίες τώρα το επαναλαμβάνουν όλοι όσοι έκαναν υπουργοί Οικονομίας. Εμάς, πάντως, μας θυμίζει τη μετά θάνατον ζωήν χαρισάμενη, που υπόσχεται το Ευαγγέλιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ