Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΔΕΡΜΑ
Δυναμώνει η μάχη της απεργίας

Από την προηγούμενη συγκέντρωση του κλάδου έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
Από την προηγούμενη συγκέντρωση του κλάδου έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
Με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην προμετωπίδα του αγώνα τους και σε ευθεία αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που καλλιεργούν τη συναίνεση και την υποταγή, οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, του ιματισμού και του δέρματος προχωρούν με αποφασιστικότητα στην προετοιμασία και οργάνωση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία για την Πέμπτη 25 του Νοέμβρη. Με περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια και στους χώρους δουλιάς, συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΕΚΙΔΕ και του ΠΑΜΕ απλώνουν καθημερινά το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη είναι να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των εργαζομένων όλου του κλάδου από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη στους εργάτες και στις εργάτριες της «Τρικολάν» στη Νάουσα, που εδώ και σαράντα περίπου μέρες έχουν καταλάβει το εργοστάσιο διεκδικώντας την επαναλειτουργία του και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη των ανέργων. Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα εργοστάσια της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Η απεργία του κλάδου αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην πορεία κλιμάκωσης των ταξικών αγώνων, καθώς έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς εργατικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και μόλις δυο βδομάδες πριν από τα ταξικά εργατικά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 του Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα. Κάτω από αυτό το πρίσμα και με δεδομένη τη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται ως κομμάτι της εργατικής τάξης οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό και στο δέρμα από την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, η αναγκαιότητα στις 25 του Νοέμβρη να «παγώσουν» οι μηχανές σε κάθε εργοστάσιο και βιοτεχνία γίνεται επιτακτική.

Μπροστά στα αλλεπάλληλα λουκέτα, στη μετανάστευση των επιχειρήσεων με τις ευλογίες και τις επιδοτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, στις μαζικές απολύσεις, στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ένταση της εκμετάλλευσης που προωθούν οι μεγαλοβιομήχανοι στο όνομα της αύξησης των υπερκερδών τους, κανένας εργαζόμενος δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να μένει απαθής. Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που υιοθέτησε η ΟΕΚΙΔΕ, αποτελεί την καλύτερη πυξίδα στον αγώνα για τη συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων γύρω από τα ταξικά αιτήματα του κλάδου. Ανοίγει το δρόμο για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της όχι μόνο να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους σήμερα, αλλά να οργανώσουν και την αντεπίθεσή τους, εντείνοντας την πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στο εργοστάσιό της SEX FORM, οι εργάτριες της επιχείρησης πραγματοποιούν αύριο, Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ