Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φτώχεια με το τσουβάλι!

Μείωση όλων των επιδοτήσεων κατά 3% κι αύξηση του επιδόματος του ΟΓΑ - αυτών των 200 ευρώ το μήνα που, μερικοί το ονομάζουν αγροτική σύνταξη - προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για τους αγρότες. «Οπερ μεθερμηνευόμενον εστί» νέα μείωση του πενιχρού αγροτικού εισοδήματος κι επέκταση της φτώχειας στον αγροτικό πληθυσμό. Και να σκεφτεί κανείς ότι τις περισσότερες προεκλογικές υποσχέσεις η ΝΔ τις έδωσε στους αγρότες, οι οποίοι - «και γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε» - την πίστεψαν και τη βοήθησαν, με την ψήφο τους, να καταλάβει την πολυπόθητη κυβερνητική εξουσία.

Βεβαίως, το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει τον αγροτικό κόσμο πως αν φύγει από το ΠΑΣΟΚ και πάει στη ΝΔ θα πέσει «από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη», αφού τα δυο κόμματα εφαρμόζουν την ίδια αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες και, γενικότερα, τους κατοίκους της υπαίθρου να απεγκλωβιστούν από τα «δόκανα» του δικομματισμού.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των αγροτών δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία σ' αυτές τις προειδοποιήσεις και «έπεσε στην παγίδα». Αλλά, πάντα υπάρχει καιρός για να διορθωθεί ένα λάθος και οι αγροτικοί αγώνες, που ξεκίνησαν, θα δώσουν σε πολλούς την ευκαιρία να το κάνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ