Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο προξενητής

Σε ημερίδα της «Γιούρομπανκ», με θέμα «Δημόσια και Ιδιωτική Υγεία: Μπορούν να συνυπάρξουν δημιουργικά;» μίλαγε προχτές ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης και, βέβαια, διακήρυξε την πίστη του στη «συνύπαρξη» αυτή, συνεπής στην πολιτική της ΝΔ, η οποία βαδίζει στα ίδια χνάρια με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στην αρχή, ο Νικ. Κακλαμάνης «απεκδύθηκε» - κατά την έκφρασή του - την υπουργική του ιδιότητα και εξέφρασε την άποψη ότι «η ιδιωτική Υγεία στη συνείδηση του απλού πολίτη κατέχει τη θέση "πατρικίου", ενώ η δημόσια περίθαλψη κατατάσσεται αυτόματα στη θέση του "πληβείου"». Μετά, φόρεσε τη στολή του προξενητή, λέγοντας: «Αν "παντρέψουμε" τις αξίες που φέρει τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια Υγεία, προκύπτει το σύγχρονο μοντέλο της ολοκληρωμένης φροντίδας Υγείας για όλους». Και, στο τέλος, δήλωσε ότι υπάρχει τόσο η πρόθεση όσο και η βούληση για αμοιβαία συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή.

Ποιο είναι το συμπέρασμα για τους εργαζόμενους ή τους χρήστες Υγείας, όπως θέλουν να τους ονομάζουν; Οσο εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, που ευνοεί τα ανθυγιεινά παντρέματα και αλισβερίσια, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς απ' τα λαϊκά στρώματα, όχι μόνο δε θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται, αλλά και θα χρυσοπληρώνουν για την περίθαλψή τους, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον «ιδιωτικοποιημένο» δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ