Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το 30ό Φεστιβάλ του Κόμματός μας ήταν αφιερωμένο στο 17ο Συνέδριο, στο οποίο θα συζητηθούν:

Απολογισμός δράσης. Εξέταση του Χτες. Απολογισμός των 14 χρόνων από την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (1991). Αποτίμηση της μακρόχρονης πορείας. Ολόπλευρη και σε βάθος εξέταση όλων των ζητημάτων που απασχόλησαν το Κόμμα μας. Εντοπισμός λαθών. Παραλείψεις. Αδυναμίες. Καθυστερήσεις. Προτάσεις για το μέλλον. Πώς θα γίνουμε πιο ισχυροί; Πιο απαιτητικοί; Πώς θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά; Ιδεολογικά. Πολιτικά. Οργανωτικά. Να δώσουμε μια ώθηση αναγκαία όσο ποτέ. Η ευθύνη μας ΜΕΓΑΛΗ. Να γίνουμε πληρέστεροι στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αυστηρά να σκύψουμε πάνω στο Κόμμα μας. Κενά - αδυναμίες - να φύγουν από πάνω μας. Εχουμε όξυνση των προβλημάτων. Ερχεται λαίλαπα. Καταιγίδα. Οσα και ό,τι δεν πρόλαβε να κατεδαφίσει το ΠΑΣΟΚ, καιροφυλακτεί και είναι έτοιμη η ΝΔ να τα αφανίσει!! (Π.χ. Ασφαλιστικό. Εξαπολύεται γενικευμένη βάρβαρη επίθεση. Στα ύψη η φτώχεια. Η διαφθορά. Η ανασφάλεια. Η εγκληματικότητα. Η ανεργία!! Εχουμε υποχρέωση - και αυτό πράττουμε κάθε μέρα - να πούμε στο λαό ποια είναι η δύναμή του!!! Δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Οι «δίπολοι» και οι οπορτουνιστές, το ανάχωμα του διπολισμού που λέγεται «ΣΥΝ» (ΠΛΗΝ), έχουν εγκλωβίσει σημαντικό μέρος του λαού μας.... Θέλει πολλή δουλιά. Θέλει διάβασμα καθημερινό. Θέλει πλήρη ιδεολογικό εξοπλισμό για να γυρίσεις το κεφάλι του εγκλωβισμένου!!!

Αυτό είναι που φοβάται η άρχουσα τάξη και οι εκφραστές της. «...Μην ξυπνήσει μονομιάς και έρθει ανάποδα ο Ντουνιάς...».

Ο,τι χτίσαμε με αίμα - θυσίες δε μας επιτρέπεται να γκρεμιστεί. Χρέος μας είναι να θωρακιστούμε. Να παραδώσουμε κάτι πιο καλό στους επόμενους...

Χρυσή ευκαιρία το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (9/10/04). Με νωπή τη μνήμη και τη λαϊκή διάθεση για πιο πέρα ανάπτυξη αγώνων, πηγαίνουμε στο 17ο. Πλατύς διάλογος με όλους όσοι έχουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ άποψη και οι οποίοι συμφωνούν πως: Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι όφελος για το Λαό. Ζητάμε τη γνώμη τους. Ζητάμε την εποικοδομητική συμβολή τους. Οποιος ΑΠΑΙΤΕΙ από το ΚΚΕ, σημαίνει, μας εκτιμά. Θέλουμε κριτική παρατήρηση. Κρίνουμε. Κρινόμαστε. Καλοδεχούμενοι από εργαζόμενους, από φίλους. Ενας συνθετικός κρίκος σύσφιξης, συσπείρωσης, συμμαχιών, είναι: Ο στόχος των 1.100 ευρώ - των 800 ευρώ (κατώτερος - σύνταξη), τα 44 ευρώ μεροκάματο.

Τώρα. Τι Κόμμα θέλουμε; Τι Κόμμα χρειαζόμαστε;

Σήμερα είμαστε πιο ώριμοι. Εχουμε πλούσια πολιτική πείρα. Προτεραιότητες: Κεντρικός Αξονας: Η εδραίωση και η εξασφάλιση της πολιτικής πάλης. Ανυπακοή - Απειθαρχία - Ρήξη. Λαϊκή Εξουσία. Είναι τα συνθήματα, η ουσία του αγώνα μας. Είναι το βήμα απόκτησης σταθερού δεσμού του Κόμματός μας με τις εργατικές, φτωχές λαϊκές μάζες. Ετσι θα βοηθιέται η παρέμβαση και στα άλλα στρώματα. Συνεχής δουλιά συσπείρωσης, επιρροής σε νέες δυνάμεις. Οχι ρουτίνα και τυποποίηση. Ενίσχυση και εμπλουτισμός της επικαιρότητας. Να μη χάνεται, να μην εξασθενεί η καθημερινή πάλη. Οπως (π.χ.) παλεύουμε, οργανώνουμε, σχεδιάζουμε σε όλες τις εκλογικές μάχες (πάντα επιτυχείς), έτσι και σήμερα. Ενιαίο σχεδιασμό. Στόχους. Ποικιλία ΜΟΡΦΩΝ. Χωρίς ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. «Επαγγελματικά». ΟΧΙ «Ερασιτεχνικά». Ορθοστατούντες. Ορθοβαδίζοντες. Να μην κουτσαίνουμε.

Ικανότητα. Οργάνωση. Κίνηση. Ανάπτυξη υποδομών για συμμαχίες που θα συνενώνουν τη Λαϊκή Πάλη σε ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ανά κλάδο, πόλη, νομό. Σε μια ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΙΤΗ. Καθημερινή μας πρακτική: Επίκαιρος, αναγκαίος ο Σοσιαλισμός. Οι Ανατροπές σκόρπισαν θλίψη, απογοήτευση, σύγχυση. Μεγάλο μέρος των λαϊκών συνειδήσεων βλέπουν το Σοσιαλισμό σαν κάτι το απόμακρο, ο οποίος δεν αφορά το σήμερα. Τι απαιτείται ΕΔΩ, σύντροφοι; Τι; Γνώση. Μόρφωση. Ψάξιμο. Γιατί; Ιδεολογικός λόγος ΚΑΘΑΡΟΣ. Τα αίτια: Ποια;

Η ΚΕ ως Καθοδήγηση, όλοι μας ας ξεσκονίσουμε τα βιβλία!! Γιατί; Ανατράπηκαν; Ολόκληρη «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» του Σοσιαλισμού; Η «ΥΠΕΡ - Δύναμη» του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ; Το Στήριγμα των φτωχών, αδυνάτων!! Το αντίπαλο δέος του Καπιταλισμού!! ...ως Χάρτινος Πύργος!!!!! Γιατί; Γιατί; Τι έφταιξε; ΜΠΡΟΣΤΑ. Με καθαρό λόγο. Προετοιμασία για ανάδειξη, εκπαίδευση στελεχών. Νέο αίμα από τη νέα βάρδια. Μαρξιστές επιστήμονες, βγαλμένοι μέσα από την Εργατική Τάξη. Επιστήμονες στην πράξη και στη θεωρία. ΟΧΙ θεωρητικολόγους των σαλονιών, των καναλιών.

Ιδεολογική - μελετημένη συλλογική μόρφωση. Συστηματική. Επιστημονική βάση. Στελέχη οπλισμένα ιδεολογικά. Να μιλάνε ΓΡΗΓΟΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ - ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ. Να μην κάνουμε... διάλειμμα. Χωρίς σταματημό. Στελέχη; Ρήτορες του Λόγου. Αξιοποίηση - αύξηση του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» μας. Ολοι μπροστά. Είναι ο Νους. Η Ψυχή. Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ μας. Ο «ΔΑΣΚΑΛΟΣ μας».

Κώστας Χρήστου Μπανιάς

Αρτα

Υπάλληλος Γενικής Τράπεζας

Αθλητικογράφος - Ερευνητής Αθλητισμού


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ