Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλοι 12 κατηγορούμενοι για το Πάντειο

Και νέα πρόσωπα εμπλέκονται στις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το ταμείο του οποίου φέρεται να έκαναν «φτερά» πάνω από 2 δισ. δραχμές την περίοδο 1992-1998. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 12 άτομα, εκ των οποίων οι εννιά είναι καθηγητές και οι τρεις επιχειρηματίες και προμηθευτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν κατηγορηθεί ήδη 17 άτομα (πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου Πανεπιστημίου) για απάτη, πλαστογραφίες, ψευδείς βεβαιώσεις και υπεξαίρεση χρημάτων που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα. Η υπεξαίρεση έγινε με τη μέθοδο των εικονικών τιμολογίων και της πλαστογράφησης εγγράφων.

Ενας εκ των κατηγορουμένων, ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αν. Κουτσοδημητρόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτήν την υπόθεση, έχει προφυλακιστεί. Επίσης, κάποιοι από τους κατηγορούμενους έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν ως εγγύηση μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικά, στους πρώην πρυτάνεις Αιμ. Μεταξόπουλο και Δ. Κώνστα επιβλήθηκαν ως χρηματική εγγύηση τα ποσά των 400.000 και 120.000 ευρώ, αντίστοιχα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ