Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΕΜΕΝΗ
Σταματούν οι εργασίες για το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ

Σε αναστολή των εργασιών δημιουργίας του ηλεκτραμαξοστασίου, μέχρις ότου συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσαν 2.000 κάτοικοι του Δήμου Μενεμένης Θεσσαλονίκης, προχώρησε η διοίκηση του ΟΣΕ, μετά τη νέα μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, χτες το πρωί.

Οι εργασίες από την ΕΡΓΟΣΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, επιχειρήθηκε να ξεκινήσουν την περασμένη Πέμπτη παρουσία, όπως κάθε φορά άλλωστε, ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Οι κάτοικοι, που μήνες τώρα αντιδρούν στα σχέδια του ΟΣΕ, χτες προχώρησαν σε νέα μαζική κινητοποίηση και για άλλη μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

Καθοριστικά συνέβαλε στην αποφυγή των επεισοδίων, που απειλήθηκαν, η παρουσία και η άμεση παρέμβαση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων και ζήτησε από τον διοικητή των αστυνομικών δυνάμεων να μην τους αντιμετωπίζει ως τον εχθρό λαό.

Εδώ και μήνες, οι κάτοικοι ζητούν από τη διοίκηση του ΟΣΕ να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδιά της για δημιουργία του ηλεκτραμαξοστασίου στο συγκεκριμένο χώρο (παραπλεύρως της οδού Μοναστηρίου, στην είσοδο του κέντρου του δήμου) γιατί θα χωρίσει στη μέση το δήμο και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή. Διεκδικούν στο συγκεκριμένο σημείο να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και εγκαταστάσεων όπου θα μπορεί να απασχολείται η νεολαία του δήμου. Προτείνουν ως εναλλακτικές λύσεις για τη δημιουργία του ηλεκτραμαξοστασίου τις περιοχές της Διαλογής, των Διαβατών ή του Αγίου Αθανασίου. Θέσεις που μέχρι στιγμής η διοίκηση του ΟΣΕ θεωρεί ασύμφορες οικονομικά, γιατί αφ' ενός βρίσκονται μακριά από το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, κυρίως όμως επειδή τα χρονικά περιθώρια που της απομένουν για την εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων τελειώνουν και δεν έχει χρόνο να κάνει νέες μελέτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ