Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδικούν αγωνιστικά σχολική στέγη

Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στο Αγαλμα Βενιζέλου

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Την άμεση λύση του οξύτατου προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο νομός Θεσσαλονίκης μέσα από πρόσθετη χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ και δέσμευση για την ολοκλήρωση του 6ετούς προγράμματος σχολικής στέγης έως το 2006, αλλά και την κατοχύρωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, διεκδικούν αγωνιστικά, γονείς, καθηγητές και μαθητές μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών, οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών, οι ΕΛΜΕ, η ΕΛΤΕΕ και το Συντονιστικό Μαθητών.

Οι ΕΛΜΕ αποφάσισαν 3ωρες στάσεις εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν καθηγητές και μαθητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Ταυτόχρονα, οι μαθητές, σε μια σειρά σχολεία, έχουν πάρει αποφάσεις για τη συμμετοχή τους και προετοιμάζουν τη μαζική παρουσία τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε από την περιφέρεια, τα σχολεία Τριλόφου, Ασβεστοχωρίου, Πανοράματος, Καλοχωρίου, Χαλάστρας, και από το πολεοδομικό συγκρότημα το 2ο Πειραματικό Νεάπολης, το 1ο ΕΛ Σταυρούπολης, το 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 1ο, 6ο και 18ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΕΛ Καλαμαριάς.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, καλούν όλους τους φορείς του νομού να συστρατευθούν μαζί τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ