Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ενα... πρώην Μητροπολιτικό Πάρκο!

Το σχέδιο Σημίτη για την οικοπεδοποίηση μεγάλου μέρους της έκτασης των 5.300 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού φαίνεται πως αρχίζει να υλοποιεί η κυβέρνηση... Καραμανλή, παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φ. Πετραλιά, που είχε ως αντικείμενο τη μεταολυμπιακή χρήση των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων, τέθηκαν οι βάσεις για να ακολουθηθούν οι βασικές κατευθύνσεις του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για το Ελληνικό, που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση Σημίτη.

Θυμίζουμε ότι βασικό πυρήνα του διαγωνισμού αυτού αποτελεί η οικοπεδοποίηση τουλάχιστον 1.000 στρεμμάτων της συνολικής έκτασης, αλλά και η διασπορά ποικίλων αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων (συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχεία κλπ.) που καταλαμβάνουν τουλάχιστον το άλλο μισό της συνολικής έκτασης. Μάλιστα, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη που κέρδισε το 1ο βραβείο, η έκταση που θα οικοπεδοποιηθεί καθορίζεται στα τέσσερα καλύτερα σημεία του χώρου του Ελληνικού, ώστε να αποτελέσουν φιλέτα για ευκολότερο ξεπούλημα σε Ελληνες και ξένους επενδυτές!..

Σημειώνουμε ότι λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας στην Αργυρούπολη, είχε δεσμευτεί για την κατασκευή του μητροπολιτικού πάρκου που ο ίδιος βάζει τώρα την ταφόπλακα, λέγοντας τα εξής: «Δεν υπάρχει δίλημμα τσιμέντο ή πράσινο. Η απάντηση είναι αυτονόητη. Δεσμευόμαστε ότι μικρό ποσοστό των χώρων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για εγκαταστάσεις πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οριστική απόφαση και για το Ελληνικό, αλλά και για το μέλλον των άλλων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα ληφθεί σε επόμενη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Πάντως, θετικά εξετάζεται η παραχώρηση, έναντι ενοικίου, του Βασικού Κέντρου Τύπου που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ