Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θεωρούν «χωράφι» τους το σωματείο

Στη λογική της «οικοπεδοποίησης» του συνδικαλιστικού κινήματος κινούνται οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΘ, έχοντας εξασφαλίσει τη συνενοχή των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ. «Τι θέλετε στα δικά μας χωράφια», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Ν. Γιαννόπουλος (ΠΑΣΚΕ), απαντώντας στις διαμαρτυρίες στελεχών του ΠΑΜΕ, για τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου των ταξικών δυνάμεων από τις εκλογές του σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων, που θα γίνουν από το Σάββατο 27 έως και την Τρίτη 30 Νοέμβρη.

Θεωρούν λοιπόν «μαγαζάκια τους» τα σωματεία που ελέγχουν και όταν κάποιος πάει να τους ταράξει τα νερά της συναίνεσης, εξοβελίζεται. Χρόνια τώρα, άλλωστε, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, συμπορεύονται σ' αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που τους επιτρέπουν να εκτελούν τις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει για τη στήριξη και την υλοποίηση της πολιτικής υποταγής των εργαζομένων στις επιδιώξεις των εργοδοτών.

Ετσι έγινε και σ' αυτή την περίπτωση.

Το Σωματείο Χειριστών πραγματοποίησε την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση την Κυριακή, 21 Νοέμβρη, και εξέλεξε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές που θα γίνουν. Στη διάρκεια της συνέλευσης δεν ανακοινώθηκε καμία προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Ο συνδυασμός των Ταξικών Δυνάμεων συγκρότησε ψηφοδέλτιο και τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα πήγε στην εφορευτική επιτροπή για να υποβάλει τη συμμετοχή του στις εκλογές, εμπρόθεσμα με βάση τις διατάξεις του καταστατικού του Σωματείου. Εκεί ο εκπρόσωπος του συνδυασμού ενημερώθηκε ότι η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων «έληξε» δύο ώρες πριν.

Δεν μπορούσε, βλέπετε, η ΠΑΣΚΕ να δεχτεί το γεγονός ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η απόλυτη πλειοψηφία που έχει στο Σωματείο, αφού χρόνια τώρα - ποιος ξέρει πώς - κατεβαίνει ως η μοναδική υποψήφια παράταξη.

Κόντρα σ' αυτή την πρακτική της αυθαιρεσίας, οι υποψήφιοι που αποκλείστηκαν από τις εκλογές χτες έστειλαν εξώδικο προς την Εφορευτική Επιτροπή, το Σωματείο Χειριστών, την Ομοσπονδία του κλάδου και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ενώ σήμερα το πρωί θα καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να συμμετέχει το ψηφοδέλτιο στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ