Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζει να προκαλεί ο Α. Παύλοβιτς

Συνεχίζει να προκαλεί ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού «Planet» A. Παύλοβιτς, εμπαίζοντας τους εργαζομένους και χτες κατά τη συνάντηση που είχαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μια ακόμη συνάντηση που απέβη άκαρπη από τη στιγμή που ο Α. Παύλοβιτς αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους 80 εργαζόμενους του σταθμού και ζητά την παραβίαση των νομίμων εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Το ΕΣΡ χτες είχε καλέσει στην Ολομέλειά του εκ νέου τον ιδιοκτήτη του «Planet» και εκπροσώπους των εργαζομένων του σταθμού με την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί κάποια λύση για να ξαναλειτουργήσει ο σταθμός και να μη βρεθούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Στη χτεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ.

Ως γνωστόν, το ΕΣΡ είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την άρνηση του εργοδότη να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους από τον περασμένο Αύγουστο. Οι εργαζόμενοι χτες ζήτησαν να τους καταβάλει ο ιδιοκτήτης του «Planet» τα δεδουλευμένα του περασμένου Αυγούστου αλλά και προηγούμενων μηνών που οφείλει σε ορισμένους, καθώς και το μισθό για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επίσχεση εργασίας.

Ο Α. Παύλοβιτς χτες με προκλητικότητα ζήτησε από τους εργαζόμενους να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα του Αυγούστου για την επαναλειτουργία του σταθμού θέτοντας όμως απαράδεκτους όρους. Είχε την απαίτηση οι εργαζόμενοι να μην προχωρήσουν σε άλλες κινητοποιήσεις ακόμη και στην περίπτωση απολύσεων! Φυσικά οι εργαζόμενοι δεν έκαναν αποδεκτά τα «αιτήματα» του Α. Παύλοβιτς, ενώ είναι φανερό πως και σε περίπτωση που λειτουργήσει εκ νέου ο σταθμός ο ιδιοκτήτης του είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε απολύσεις. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν μπροστά στις προκλητικές «εγγυήσεις» που τους ζήτησε ο ιδιοκτήτης του «Planet»

Το ΕΣΡ θα φέρει και πάλι το θέμα του «Planet» στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ