Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σε ομηρία 1.300.000 νησιώτες!

Στο κράτος του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, οι υπουργοί τους και οι βουλευτές τους έχουν το θράσος να κάνουν ότι «τσακώνονται» στη Βουλή για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την εφοπλιστική ασυδοσία.

*

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού της χώρας, πάνω από 1.300.000 άνθρωποι ζουν στη νησιωτική Ελλάδα. Είναι οι άνθρωποι, που κάνουν μέχρι και 8 μήνες να δουν καράβι από τον Πειραιά (π.χ. Λειψοί)! Που το χειμώνα, όταν αρρωσταίνουν, ελπίζουν σε ένα θαύμα για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Που τους έχουν παραπεταμένους μέσα στη θάλασσα και που τους θυμούνται μόνο προεκλογικά.

*

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι - συν τους ταξιδιώτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες - έχουν παραδοθεί έρμαια στις ορέξεις των εφοπλιστών. Που κάνουν ό,τι γουστάρουν. Που κάνουν τα δρομολόγια, όποτε θέλουν, όταν θέλουν κι άμα θέλουν. Που μεταφέρουν όποιον θέλουν και ό,τι θέλουν. Που κλέβουν κανονικά και με το νόμο με τις ληστρικές τιμές στα εισιτήρια, ώστε ακόμα και για το στοιχειώδες δικαίωμά τους στη μετακίνηση, 1.300.000 νησιώτες να πρέπει να πληρώνουν ...λύτρα σε μια χούφτα «καρχαρίες»!

*

Αλλά, σε μια χώρα με τόσα νησιά, ούτε που πέρασε ποτέ από το μυαλό των ταγών μας η συγκρότηση ενός δημόσιου φορέα θαλάσσιων συγκοινωνιών, έτσι ώστε να σπάσει το μονοπώλιο των εφοπλιστών.

Αυτό δα έλειπε. Το κράτος των εφοπλιστών να τα βάλει με τα αφεντικά του. Τους εφοπλιστές. Κατά τα λοιπά, περισσεύει η αγυρτεία. Και η απληστία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ