Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εισπρακτική «λαιμητόμος»!

«Χρήμα με ουρά» ελπίζει να βάλει στα ταμεία του κράτους - και των δήμων - η κυβέρνηση με την εφαρμογή των νέων, σκληρών μέτρων της Τροχαίας σε βάρος των παραβατών οδηγών. Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για μερικές από τις τροχαίες παραβάσεις θα είναι εξοντωτικά - λέγεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνουν τα 500 ευρώ - και ο παραβάτης καλείται να τα πληρώσει επί τόπου, ή σε μικρό χρονικό διάστημα, γιατί αλλιώς ούτε φορολογική ενημερότητα δε θα μπορεί να εξασφαλίσει!

Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σωστής και νόμιμης οδικής συμπεριφοράς στη χώρα μας - έτσι θα το έλεγαν κάποιοι «ειδικοί», οι οποίοι ζητούν τον, διά των προστίμων, «αποκεφαλισμό» των παραβατών οδηγών - κι είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα και μαζί, βεβαίως, με το «μεγάλο πρόβλημα» της ακαταλληλότητας των δρόμων, καθώς και της μη ουσιαστικής αστυνόμευσης.

Ομως, δε θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος βρίσκεται στη λήψη «άγριων» μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα. Οι ουσιαστικές λύσεις είναι γνωστές στους αρμοδίους - χρειαζόμαστε ασφαλέστερους δρόμους, καλύτερη οδική εκπαίδευση, αποτελεσματικότερη οδική αστυνόμευση κ.ά. - αλλά δεν εφαρμόζονται και την ευθύνη γι' αυτό την έχουν, πρωτίστως, οι κυβερνήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ