Σάββατο 27 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Τριήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο

Στην Αλεξάνδρεια βρέθηκε χτες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στα πλαίσια της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, την πρώτη Ελληνα πρωθυπουργού μετά από 18 χρόνια.

Τον Κ. Καραμανλή, τον οποίο συνοδεύουν οι υπουργοί Π. Μολυβιάτης, Θ. Ρουσόπουλος, Π. Σκανδαλάκης και Ευρ. Στυλιανίδης, υποδέχτηκε ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας. Λίγη ώρα μετά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο Κ. Καραμανλής επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το Μουσείο Καβάφη και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ελληνικής παροικίας.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αχμέντ Ναζίφ και θα καταθέσει στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη και στο Μαυσωλείο του Σαντάτ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγ. Αντώναρο στις συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα υπογραφούν «συμφωνίες για την αποφυγή διπλής φορολογίας και επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας των κέντρων ερευνών και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων». Οπως, επίσης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις συνομιλίες θα εξεταστούν επίσης τα περιφερειακά ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στο Ιράκ και θέματα λαθρομετανάστευσης.

Αύριο, Κυριακή, τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος θα του παραθέσει και γεύμα εργασίας. Την ίδια μέρα, ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στις Πυραμίδες, θα επισκεφθεί το Αιγυπτιακό Μουσείο, το παζάρι Αλ Χαλίλι και θα παρακολουθήσει στην όπερα την παρουσίαση μετάφρασης στην Αραβική ελληνικού βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ