Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Βουλής

Με διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και τη συγκρότηση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ξεκινά αύριο Τετάρτη τις εργασίες της η Βουλή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συζητηθούν Επίκαιρες Ερωτήσεις βουλευτών, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η συνεδρίαση της Παρασκευής θα διατεθεί για τη συζήτηση Επερώτησης. Παράλληλα, την Πέμπτη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των προεδρείων των Διαρκών Επιτροπών του Κοινοβουλίου.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να συγκροτηθεί και η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, χωρίς όμως να αρχίσει και ουσιαστικά το έργο της, αφού στη μια συνεδρίαση που θα έχει θα συζητηθούν μόνο διαδικαστικά ζητήματα. Η επί της ουσίας συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη. Να σημειώσουμε ότι η Επιτροπή απαρτίζεται από 51 συνολικά μέλη, 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 22 της Νέας Δημοκρατίας, 1 από το ΚΚΕ και 1 από το Συνασπισμό.

Τέλος να επισημάνουμε ότι από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο εκκρεμούν τρία νομοσχέδια, του ΥΠΕΧΩΔΕ αναφορικά με τον Οικοδομικό Κώδικά, καθώς και ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας και ένα του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ