Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επανεμφάνιση του νέφους

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έδειξε χτες «τα δόντια» της ποτίζοντας τα εκατομμύρια των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής με ισχυρές δόσεις δηλητηριωδών ουσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι το νέφος έπνιγε όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας, αλλά συνοικίες, όπως η Νέα Σμύρνη, αλλά και τον Πειραιά. Επιβεβαιώνεται έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση πολύ λίγα πράγματα έκανε και στον τομέα αυτό και ότι τα υποτιθέμενα μέτρα που κατά καιρούς εξάγγειλε για την καταπολέμηση του νέφους δεν ήταν παρά...«φούσκες»!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες το μεσημέρι το ΠΕΡΠΑ, το διοξείδιο του αζώτου σημείωσε τη μεγαλύτερη τιμή (348 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200) στις 10 το πρωί στο σταθμό της οδού Αθηνάς. Μία ώρα νωρίτερα έφτανε στη Νέα Σμύρνη στα 342 μικρογραμμάρια. Στις 11 το πρωί έφτασε στο σταθμό της οδού Πατησίων στα 331 μικρογραμμάρια, ενώ στο σταθμό του Πειραιά μετρήθηκε την ίδια ώρα στα 217 μικρογραμμάρια.

Παρ' όλα αυτά, το ΥΠΕΧΩΔΕ επισήμως στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ποιότητα της ατμόσφαιρας κυμάνθηκε χτες σε μέτρια επίπεδα, προσθέτοντας ότι με βάση τις προβλεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες και σήμερα θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ