Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Στο «χαβά» της ποινικοποίησης και η ΝΔ

Το «χαβά» της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών, που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκοντας την τρομοκράτηση και καθήλωσή τους. Ομως, τα οξυνόμενα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική και η νέα ΚΑΠ δεν κρύβονται, ούτε μπορεί να καλυφθούν από τη χρησιμοποίηση «αθέμιτων μέσων» και αγροτοδικείων.

Σε μια τέτοια προσπάθεια, 29 αγρότες από τη Βορειοκεντρική Εύβοια και την Τριάδα, παραπέμπονται το Μάρτη του 2005 στο «αγροτοδικείο» της Χαλκίδας, με τις κατηγορίες της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και της «παράνομης στάθμευσης». Το «έγκλημά» τους ήταν ότι διεκδίκησαν το δίκιο τους, συμμετέχοντας σε συλλαλητήριο με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα και πορεία, το Φλεβάρη του 2002, μπροστά από τη Νομαρχία Εύβοιας.

Πρόκειται, κυρίως, για μικρομεσαίους αγρότες, που βίωσαν την ανεργία για αρκετά χρόνια, απ' όταν η κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων έβαλε «λουκέτο» στο συγκρότημα «πρώην Σκαλιστήρι», εκεί, στο Μαντούδι, και στράφηκαν, στη συνέχεια, στην καλλιέργεια του κομματιού γης που κληρονόμησαν. Τώρα, θέλουν να τους πετάξουν κι από κει, αλλά δε θα τα καταφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ