Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πορείες κατά του στρατηγείου του ΝΑΤΟ και της «νέας τάξης»

Με πολύμορφες αντιΝΑΤΟικές, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις ο λαός της Θεσσαλίας συμμετέχει στο 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ. Στις πορείες ειρήνης που πραγματοποιούνται στους τέσσερις Θεσσαλικούς νομούς, θα εκφραστεί η αντίθεση των Θεσσαλών στην εγκατάσταση και λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας - το οποίο, όπως αποδεικνύεται και από την οργάνωση της συμμαχικής άσκησης «Dynamic Mix 2000», στήθηκε για να υπονομεύσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία της χώρας μας και για να μετατρέψει την περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ εναντίον των χωρών και των λαών στην ευρύτερη περιοχή μας - και γενικότερα στη «νέα τάξη» του ιμπεριαλισμού, που φέρνει τον πόλεμο στα Βαλκάνια κι απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.

  • Στη Λάρισα η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει την Πέμπτη 18 Μάη Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από τη Γιάννουλη και θα καταλήξει στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Για την καλύτερη προετοιμασία της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί τους φορείς του νομού σε ανοιχτή σύσκεψη, που θα γίνει την αύριο Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
  • Οι πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα, που διοργανώνουν η τοπική Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς του νομού, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Μάη με έκθεση ζωγραφικής για την ειρήνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Σάββατο χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων του νομού θα χορέψουν για την ειρήνη. Επίσης θα γίνει ποδηλατικός γύρος της πόλης και οι Μαραθωνοδρόμοι του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων θα τρέξουν τα χιλιόμετρα της ειρήνης, τιμώντας τον αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 14 Μάη, η οποία θα ξεκινήσει από την Καλαμπάκα και θα καταλήξει στα Τρίκαλα.
  • Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη διοργανώνεται και στο Βόλο από την τοπική Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ανακασιάς και θα καταλήξει στην παραλία της πόλης.
  • Φιλειρηνικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και στην Καρδίτσα από την τοπική Επιτροπή Ειρήνης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με Πορεία Ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 14 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ