Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δυναμικά αύριο στους δρόμους

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα μαζικής, αγωνιστικής συμμετοχής στις αυριανές μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, απευθύνουν στους συνταξιούχους όλης της χώρας, οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Καλούνται να διαδηλώσουν ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, όπως αυτή εκφράζεται με τις αυξήσεις - «ψίχουλα» στις συντάξεις τους, την ακρίβεια που καλπάζει, τις νέες αυξήσεις που έρχονται για τις γιορτές, με την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ - ΕΡΤ - Δημοτικών Τελών κλπ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη συγκέντρωση αυτή θα συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι και οι Οργανώσεις τους από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα Σωματεία Συνταξιούχων Λάρισας ΙΚΑ - ΤΕΒΕ ανακοινώνουν ότι σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουν από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας πούλμαν για τη μεταφορά των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Μακεδονίας - Θράκης οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Αμεσες αυξήσεις πάνω από 10%, που να καλύπτουν την καλπάζουσα ακρίβεια. «Πάγωμα» των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Κατώτερη σύνταξη όχι μικρότερη από 960 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ - Ειδικά Ταμεία - Δημόσιο - ΟΤΑ. Αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να παρέχονται δωρεάν. Να δοθούν χωρίς προσφυγή στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα παρακρατηθέντα του ΛΑΦΚΑ, καθώς και τα οικογενειακά επιδόματα. Να αποδοθούν από το κράτος τα οφειλόμενα στα Ταμεία. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο και στην ΑΕΔΑΚ.

Το δικό τους μαζικό αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση καλούνται να δώσουν οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες. Το κάλεσμα απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, η οποία τονίζει ότι η συγκέντρωση αυτή αποτελεί έναν από τους σταθμούς της αγωνιστικής πορείας των συνταξιούχων ναυτεργατών.

Η ΠΕΣ ΝΑΤ, όπως υπογραμμίζει, «έχει προγραμματίσει τη συνέχεια του αγώνα των συνταξιούχων ναυτεργατών σε ένα κοινό μέτωπο ταξικής πάλης μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Για το σκοπό αυτό, συντάσσεται με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και καταγγέλλει τις συμβιβασμένες διοικήσεις ΠΝΟ - ΕΚΠ - ΓΣΕΕ...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ