Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Στο στόχαστρο η πολιτική δράση!

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, προκάλεσε το θέμα με την αποστολή 110.000 ειδοποιητηρίων σε 70.000 οδηγούς από το Δήμο Πάτρας για την είσπραξη κλήσεων από το ...1996.

Στην προκαταρκτική εξέταση που διέταξε, για να διαπιστωθεί κατά πόσο στέλνονται παρανόμως ή όχι τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια, η Εισαγγελία βάζει στο «στόχαστρο» και τη δημοτική κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι». Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αν. Κανελλόπουλου, ο οποίος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «εάν οι κλήσεις στέλνονται νόμιμα και παρανόμως ορισμένες δημοτικές κινήσεις διεγείρουν τους πολίτες σε απείθεια, οι έρευνες θα στραφούν και σε βάρος τους».

Να σημειώσουμε ότι η δημοτική κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» προτρέπει τους κατοίκους της πόλης να μην πληρώσουν τις κλήσεις, καθώς πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ) με τη συμφωνία της παράταξης της ΝΔ να γεμίσουν τα ταμεία του δήμου, τη στιγμή που τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί ουσιαστικά με την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία «συνιστά πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και της πάλης του λαού» και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Είναι συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και των προκατόχων του ΠΑΣΟΚ. Είναι προσπάθεια να μπει στο "γύψο" η πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Νόμος είναι το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού, είναι ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα από ποιον εφαρμόζεται. Η εργατική τάξη, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να δείξουν νομιμοφροσύνη στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της καταπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Στη συνέχεια καλεί «την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της πάλης» και συμπληρώνει: «Οφείλουν τώρα να πάρουν θέση καταδίκης όλοι οι φορείς του νομού, αλλά ξεκάθαρη θέση να πάρουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Καταλήγοντας τονίζεται στην ανακοίνωση: «Οσο για το ΚΚΕ η πολιτική της ανυπακοής και απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική είναι ο μόνος δρόμος για τα λαϊκά στρώματα να αποκρούσουν τη νέα επίθεση που προετοιμάζουν πλουτοκρατία - κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ