Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντισυνταγματική αλλαγή χρήσης στη Βούλα

Αντισυνταγματική είναι η διάταξη του νόμου 3212/03 που μετέτρεπε επιβαρυντικά τις πολεοδομικές χρήσεις επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του Δήμου Βούλας. Την πρόταση αυτή έκανε στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ η σύμβουλος Επικρατείας Αικ. Σακελλαροπούλου.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος 3212/03 μετέτρεψε τις πολεοδομικές χρήσεις στα ακίνητα που βρίσκονται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και από αμιγούς κατοικίας (επιτρεπόταν η ανέγερση μόνο κατοικιών) μετατράπηκαν σε γενικής χρήσης. Ετσι, επιτράπηκε η ανέγερση καταστημάτων, γραφείων κλπ.

Στην εισήγησή της η Αικ. Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι η επίμαχη διάταξη του νόμου 3212/03 έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας του περιβάλλοντος. Και αυτό γιατί, κατά την εισηγήτρια, μεταβάλλονται προς το χειρότερο οι όροι διαβίωσης στον οικισμό της Βούλας. Παράλληλα, η Αικ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι η μετατροπή των πολεοδομικών χρήσεων έγινε χωρίς να υπάρχουν «κοινωνικοί λόγοι», όπως πληθυσμιακές ανάγκες κλπ., που θα επέβαλαν τη θέσπιση χρήσεων γενικής κατοικίας κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Τέλος, στην ίδια συζήτηση η εισηγήτρια πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Βούλας, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση του δήμου να σφραγίσει έκθεση αυτοκινήτων που λειτουργεί σε πιλοτή πολυκατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ