Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Θεατρική Ανοιξη» στη Θεσσαλονίκη

Στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης άρχισαν και θα συνεχιστούν για τρεις εβδομάδες, οι παραστάσεις της 7ης διεθνούς φεστιβαλικής «Θεατρικής Ανοιξης», που διοργανώνει η «Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης"», δίνοντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να γνωρίσει καλλιτέχνες, θεατρικά σχήματα, είδη και τεχνοτροπίες από πολλές χώρες του κόσμου.

Η πρεμιέρα έγινε με τον Μιχάλη Μητρούση, στην «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη. Ακολουθεί (12, 13/5), μια παράσταση χωρίς λόγια από την Πράγα, την «Τράκα», με το θίασο «Εταιρεία των τρελών μίμων». Με Πιραντέλο έρχεται από τη Ρώμη ο θίασος «Segnali», που, στις 15/5, θα παρουσιάσει τη διασκευή του μυθιστορήματος «Ενας, κανένας κι εκατό χιλιάδες» με τον Αργεντινό ηθοποιό Νέστορ Σάγεντ. Στις 17, 18/5, το «Πειραματικό θέατρο Σκοτίας» παρουσιάζει το πρωτότυπο έργο «Mainstream» (θέμα για τις σχέσεις των δύο φύλων).

Ο βενετσιάνικος θίασος «Teatroimmagine» θα παρουσιάσει στις 20, 21/5, σε παρωδία τον «Αμλετ». Τον συγκλονιστικό μονόλογο της Γιουρσενάρ «Κλυταιμνήστρα ή Το έγκλημα» θα παρουσιάσει στις 23/5 ο γαλλικός θίασος «Nada Theatre», με ερμηνεύτρια την Μπαμπέτ Μασόν. Στις 25/5 η Αννα Κοκκίνου παρουσιάζει τα μονόπρακτα «Η φωνή του ανθρώπου» του Κοκτώ, «Τρία γράμματα» της Ντίκινσον και «Νανουρίσματα» του Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Με το έργο «Φάικε - η τελευταία παράσταση», κλείνει η αυλαία της «Θεατρικής Ανοιξης» (27,28/5). Ο κορυφαίος Ολλανδός μαριονετίστας Φάικε Μπόσμα, που γοήτευσε το ελληνικό κοινό το 1994, αποσύρεται από τη σκηνή έπειτα από 55 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας, με μια παράσταση που περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές της δουλιάς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ