Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΣΟΚ: Οι πρόεδροι αλλάζουνε, αλλά ο ... Σπράος μένει!

Είναι τόσο βαθιά προσκολλημένο στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, που αυτό το κόμμα - το ΠΑΣΟΚ - ούτε να υποκριθεί δεν μπορεί πλέον! Είναι σε τέτοιο βαθμό δεμένο με την ολιγαρχία, με τους «ραντιέρηδες», με τους «έχοντες και κατέχοντες», με τους «προνομιούχους», που δεν μπορεί ούτε καν να πει ψέματα!

*

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της απόλυτης μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε παραμάγαζο των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, από τη θέση του για το Ασφαλιστικό. Και δε μιλάμε ούτε για την Διαμαντοπούλου, ούτε για τον Χρυσοχοΐδη, ούτε για τον προσχηματικό «τσακωμό» μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Μιλάμε για τη θέση του ΠΑΣΟΚ, ατόφια και καθαρή, όπως την περιέγραψε προχτές ο ίδιος ο πρόεδρός του, ο Γιώργος Παπανδρέου.

*

Απολαύστε, χωρίς φτιασιδώματα, χωρίς το προπέτασμα που σηκώνουν οι εσωκομματικές τους ίντριγκες, την πραγματική θέση του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό. Τη διατύπωσε - επαναλαμβάνουμε - ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, προχτές, στην ομιλία του στην «3η Εθνική Θεματική Συνδιάσκεψη» του ΠΑΣΟΚ, με θέμα το «Κοινωνικό Κράτος», ενόψει του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

*

«Το περιεχόμενο της εργασίας αλλάζει διαρκώς, δεν είναι στατικό», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «(...) η παράταση που προσδόκιμου επιβίωσης του κάθε ατόμου ανοίγει νέα ευκαιρία αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού. Σήμερα, μετά τα 60, μετά τα 70, υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια, αυτό το γεγονός δημιουργεί νέα αιτήματα αξιοποίησης και υποστήριξης της μακρύτερης πλέον ζωής από ένα κοινωνικό σύστημα»!

*

Εχουμε από πρώτο χέρι, λοιπόν, τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό. Πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. «Φτυστό» με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του καθηγητή κυρίου Σπράου, που διατεινόταν ότι «δυστυχώς» πλέον οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, άρα θα πρέπει να δουλεύουν και περισσότερα χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ