Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στα Κατεχόμενα αμερικανική αντιπροσωπεία

Οκταμελής αμερικανική αντιπροσωπεία, βρίσκεται στα Κατεχόμενα, όπου έφθασε μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, για επαφές με πολιτικά κόμματα και άλλες οργανώσεις.

Στην αντιπροσωπεία, σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο, συμμετέχουν βουλευτές διαφόρων πολιτειών της Αμερικής και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και θα έχουν επαφές με τους επίδοξους νέους ηγέτες, για να τους προετοιμάσουν και να τους εκπαιδεύσουν. Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθούν με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών οργανώσεων, μέσων ενημέρωσης, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο πρόκειται για την πρώτη ξένη διπλωματική αποστολή, που φθάνει στα Κατεχόμενα, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Η αντιπροσωπεία υπάγεται στο λεγόμενο Αμερικανικό Συμβούλιο Νέων Πολιτικών Ηγετών.

Ιακώβου: Στόχος η εξομάλυνση των σχέσεων με Τουρκία

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει ως στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, χρησιμοποιώντας με εποικοδομητικό τρόπο τις δυνατότητες και ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέχρι τις 17 Δεκέμβρη.

Σε παρέμβασή του στη δωδέκατη Υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στη Σόφια, ο κ. Ιακώβου τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην εξεύρεση, μέσω διαπραγματεύσεων, μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στα μέτρα που έλαβε και εξακολουθεί να λαμβάνει η κυπριακή κυβέρνηση για καταστροφή όλων των αποθεμάτων ναρκών κατά προσωπικού, καθώς και για τη μονομερή της ενέργεια για αποναρκοθέτηση της νεκρής ζώνης. Η Κύπρος, πρόσθεσε, αναμένει από την Τουρκία να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες στο σύντομο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ