Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Να νομιμοποιηθούν οι καθαρίστριες της ΑΤΕ

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Η μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της Ευ. Μέλλου, από τη Διεύθυνση του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρδίτσας, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται ότι «η Διεύθυνση του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρδίτσας, από τον Οκτώβριο του 2004, δεν ανανέωσε τη σύμβαση εργασίας της Ευαγγελή Μέλλου, η οποία εργαζόταν στο κατάστημα ως καθαρίστρια από 1/8/2003 έως 31/8/2004, με τη σύναψη αλλεπάλληλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το γεγονός αυτό φυσικά έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, με άρρωστο άνδρα και αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης της ίδιας και της οικογένειάς της.

Η κ. Μέλλου είναι ένα ακόμη θύμα του απαράδεκτου καθεστώτος που ισχύει στην ΑΤΕ, όσον αφορά στην πρόσληψη και τις εργασιακές σχέσεις των καθαριστριών που προσλαμβάνει για τις ανάγκες των καταστημάτων. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που εφαρμόζει οδηγούν τις εργαζόμενες να ζουν κάτω από καθεστώς εξάρτησης, ανασφάλειας και ανεργίας. Είναι αναγκαίο να αλλάξει το σημερινό καθεστώς, ώστε να αποκτήσουν όλες οι εργαζόμενες πλήρη - σταθερή εργασία με εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «εάν προτίθενται να μεριμνήσουν τόσο για την περίπτωση της κ. Μέλλου, όσο και για τη νομιμοποίηση των καθαριστριών στην ΑΤΕ, ώστε να σταματήσει το καθεστώς υπερεκμετάλλευσης και ανασφάλειάς τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ