Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Είμαστε έτοιμοι και για εκλογές

Σε «εκλογική ετοιμότητα» κάλεσε ο Γ. Παπανδρέου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών συντονιστών του κόμματός του.

Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στους συντονιστές του ΠΑΣΟΚ τούς ζήτησε να μην «επαναπαύονται» από τη στάση του πρωθυπουργού σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί, όπως σημείωσε, ακολουθεί «διπλή τακτική».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «εμμένει στο πνεύμα του Συντάγματος που μιλάει για την εξεύρεση προσώπου με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα εκπροσωπεί πράγματι τον ελληνικό λαό», αλλά με νόημα πρόσθεσε: «Δε φοβόμαστε τις εκλογές, που νομίζω ότι φοβάται όλο και περισσότερο η ΝΔ».

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να πάει τη χώρα σε εκλογές, «την ευθύνη έχει η ΝΔ, η οποία δε μας έχει δώσει εικόνα των προθέσεών της και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο αβεβαιότητας που δημιουργείται», δήλωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας και την ανούσια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και αναφερόμενος στο θέμα του προϋπολογισμού που απασχόλησε τη συνεδρίαση των συντονιστών, είπε ότι «η συζήτηση γύρω από τον προϋπολογισμό γίνεται κάτω από τη σκιά του φιάσκου της απογραφής και οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ λένε ότι είμαστε τελικά υπό επιτήρηση, γεγονός που αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό λιτότητας που δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Στις δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην κρίση που ξέσπασε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η οποία τελικά εξέλεξε μόνιμα και όχι μεταβατικά όργανα, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «Θα καλωσορίσουμε τους νεολαίους στο συνέδριο του κόμματος, κανείς δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογής, όμως η Νεολαία ΠΑΣΟΚ περνάει μια κρίση, αυτό είναι δεδομένο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού ουσιαστικά παραδέχτηκε την κρίση που υπάρχει στη Νεολαία, στη συνέχεια και επιχειρώντας να «χρυσώσει» το χάπι υποστήριξε: «Η κρίση, όμως, είναι δείγμα ζωντάνιας και αγωνίας για να πάει το κίνημά μας μπροστά και εγώ θα παλέψω και θα συμβάλω και στην ενότητα αλλά και στη χειραφέτηση του νεολαιίστικου κινήματος από μηχανισμούς».

Βέβαια, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «θα έχουμε την ευκαιρία και με τη συμμετοχή της Νεολαίας να πάρουμε τις καταστατικές μας αποφάσεις»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ