Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα βασικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως ακόμη τσακώνονται για το θέμα του «βασικού μετόχου» Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι αναμενόμενο και το περίμενε ο οποιοσδήποτε παρατηρητής των πολιτικών εξελίξεων. Το ...γιατί τσακώνονται είναι ένα άλλο θέμα.

Σίγουρα, πάντως, όχι για τη «διαφάνεια», όπως διατείνονται, μια και το να βάλεις στον κόπο ...λίγων υπερωριών τους λογιστές και τους δικηγόρους των γνωστών «διαπλεκομένων» μόνο διαφάνεια δε συνιστά.

Τους τρόπους να κρατήσουν τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και, ταυτόχρονα, να εμπλακούν στα έργα του Δημοσίου και γενικώς να μπλέξουν σε όλα τα γνωστά συμφέροντα, ουδείς έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τον βρουν, και, μάλιστα, θα είναι και νομότυπος.

Αλλωστε, νόμος που να απαγορεύει οριστικά και τελεσίδικα την εμπλοκή τους στο πού πάει αυτή η χώρα, δεν έχει ψηφιστεί ποτέ από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε και πρόκειται να ψηφιστεί τώρα.

Αντιθέτως, οι κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ πριν και της ΝΔ τώρα, μόνον ένα πράγμα προσπαθούν: Να «φτιάχνουν» τις ισορροπίες τους, εξυπηρετώντας τα ίδια ακριβώς συμφέροντα, έστω κι αν αλλάζουν -κατά καιρούς- λίγο οι ...προτιμήσεις.

Δώστε, λοιπόν, «βάση»: Ο «βασικός μέτοχος», βασικά, βασίζεται στη βάση των βασικών αρχών, στις οποίες βασίζουν τα βασικά στοιχεία των βασικών πολιτικών επιλογών τους αμφότεροι!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα για τον «αναπτυξιακό» νόμο. Δε θα προσπαθήσουμε, λέει, να προσελκύσουμε τους επενδυτές, αλλά ...θα ψάξουμε εμείς να τους βρούμε στο εξωτερικό!

Εν ολίγοις, όχι μόνο τους δίνουμε ό,τι θέλουν (π.χ., μόνον 25% συμμετοχής σε μια επένδυση κι αυτό ...στα χαρτιά), αλλά θα τους ...παρακαλάνε κι από πάνω. Θα βγάλουμε πωλητές των χρημάτων των φορολογουμένων και των εργασιακών σχέσεων των ...ιθαγενών εργαζομένων, έτσι για να καταλαβαινόμαστε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Κι επειδή είμαστε πολύ ...γαλαντόμοι -όπως μάθαμε- με τον ίδιο νόμο, θα «ανασυγκροτήσουμε» και τα Βαλκάνια! Επιδοτήσεις - λέει - για επενδύσεις στις γειτονικές μας χώρες.

Η υπόθεση της ΠΑΛΚΟ, που απέλυσε 500 εργαζόμενους για να μετεγκατασταθεί στη Βουλγαρία, με επιδοτούμενα μάλιστα προγράμματα, σας θυμίζει κάτι;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περίσσεψαν οι φραστικοί λεονταρισμοί (2005-10-15 00:00:00.0)
Απόλυτη συμμόρφωση στην ευρωνομιμότητα (2005-05-05 00:00:00.0)
Δικαιώνονται (2005-03-17 00:00:00.0)
Δεν αντιμετωπίζεται η διαπλοκή (2004-12-24 00:00:00.0)
Δύο χρόνια εκτός ολομέλειας του ΕΣΡ (2004-11-24 00:00:00.0)
Ο «βασικός μέτοχος» έχει προβλήματα (2002-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ