Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Από τη Δευτέρα οι καταθέσεις

Αρχίζει την ερχόμενη βδομάδα η προκαταρκτική εξέταση για τον τρόπο, με τον οποίο εκδόθηκαν πιστοποιητικά διαφάνειας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Εχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ. Η προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Μ.Γκανά πραγματοποιείται μετά από τα δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» και άλλων εφημερίδων.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλος και διενεργεί η εισαγγελέας Μ. Γκανέ, μετά από δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», αλλά και άλλων εφημερίδων.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσουν τα μέλη του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης και Εύη Δεμίρη, ενώ τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ. Η Μ. Γκανέ διερευνά αν διαπράχτηκαν αξιόποινες πράξεις από μέλη του Επιστημονικού ή Διοικητικού Προσωπικό του ΕΣΡ, καθώς επίσης και αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις από φορείς αρμοδίων οργάνων των αναθετουσών αρχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που προέβησαν σε υπογραφές συμβάσεων, είτε πριν την έκδοση πιστοποιητικών διαφάνειας, είτε ενώ είχε υπάρξει από το ΕΣΡ απορριπτική πράξη.

Στα δημοσιεύματα του «Ρ» και των άλλων εφημερίδων αναφερόταν ότι σε πολλές περιπτώσεις εκδόθηκαν πιστοποιητικά διαφάνειας υπογεγραμμένα από ένα μέλος του ΕΣΡ και όχι της Ολομέλειας ή του αρμοδίου κλιμακίου διαφάνειας. Πολλά από αυτά αφορούσαν στην εταιρία «Ακτωρ» συμφερόντων Μπόμπολα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ