Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Δρομολογήθηκε το νεοδημοκρατικό ξεπούλημα

Το πέμπτο κατά σειρά εγχείρημα και το πρώτο με τη ...σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ (τα τέσσερα αποτυχημένα προηγούμενα έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) για την ιδιωτικοποίηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) και άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου, αρχίζει επίσημα από σήμερα.

Η κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, στην οποία, ωστόσο, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες (όροι και ημερομηνίες) για την υποβολή προτάσεων. Απλά γίνεται ενημέρωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει, εκτός από τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» και τους κερδοφόρους τομείς της επίγειας εξυπηρέτησης («χάντλινγκ»), της τεχνικής βάσης, των εμπορευμάτων («κάργκο») και της διεύθυνσης εκπαίδευσης. Τις κερδοφόρες αυτές υπηρεσίες παρέχει σήμερα η παλιά «Ολυμπιακή».

Σημειώνεται ότι τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των εταιριών του ομίλου της ΟΑ, η κυβέρνηση τις έχει αναθέσει στην εταιρία «Lassards», σε συνεργασία με τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική και Alpha.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η κατάρτιση λίστας προεπιλογής («short list») έως τα τέλη του ερχόμενου Φλεβάρη, ώστε, στη συνέχεια, να ζητηθούν οι προσφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ