Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
«Διαφανής» ο χειρισμός στο Λαύριο

Την πεποίθηση πως η Δικαιοσύνη θα καταδείξει ότι το προηγούμενο ΔΣ της ΔΕΗ έπραξε σύμφωνα με τα συμφέροντα της επιχείρησης στο θέμα της κατασκευής νέας μονάδας στο Λαύριο, διατυπώνει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που προκάλεσαν και την επίσημη παρέμβαση της ΔΕΗ, το προηγούμενο ΔΣ της Επιχείρησης «παραπέμπεται με απευθείας κλήση (χωρίς να έχει διαταχτεί τακτική ανάκριση) στο τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας (δικηγορική ιδιότητα ενός εκ των μελών), προκειμένου να δικαστεί για πλημμέλημα που αφορά στην κατασκευή της νέας μονάδας στο Λαύριο».

Η ΔΕΗ αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιδοθεί στους κατηγορούμενους κλητήριο θέσπισμα, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις του προηγούμενου ΔΣ χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και τεκμηρίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες «μέσα στα πλαίσια του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και εξυπηρέτησαν κατά τρόπον άριστο τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Επιχείρησης».

Η νέα μονάδα στο Λαύριο κατακυρώθηκε στην εταιρία ΜΕΤΚΑ. Τον Δεκέμβρη του 2003 η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη στο τότε ΔΣ της ΔΕΗ, με την κατηγορία της απιστίας (πλημμέλημα). Το έργο βρίσκεται υπό εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ