Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαδήλωση με παλμό και προοπτική

Συγκλονίστηκε χτες το κέντρο της Αθήνας με τη μαζική συμμετοχή των νέων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Παιδεία

Ενα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια το μαθητικό, σπουδαστικό και φοιτητικό κίνημα ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε χτες στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών από όλη τη χώρα και χιλιάδων μαθητών της Αθήνας. «Καμία ανοχή, καμιά υποταγή, η δωρεάν Παιδεία δε βγαίνει στο σφυρί», «Τέρμα τα λόγια και η κοροϊδία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία», δήλωσαν με περίσσια μαχητικότητα και φώναξαν δυνατά «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, οι νόμοι της Μπολόνια θα μείνουν στα χαρτιά»!

Η έκρυθμη κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, σε όλες της τις βαθμίδες, οδηγεί στην απαξίωση της μόρφωσης και διογκώνει την αγανάκτηση μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και των οικογενειών τους που αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά τη διαρκώς υποβαθμιζόμενη εκπαίδευση. Για την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για την Παιδεία εξάλλου κινητοποιήθηκαν χτες και εκπαιδευτικοί των ΑΕΙ, ΤΕΙ και δάσκαλοι.

Η νεολαία πάντως έδωσε το στίγμα, δήλωσε δυναμικά ότι... δεν πάει άλλο. Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές απαίτησαν πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας τους γι' αυτά θα έχει συνέχεια: «Σεισμός, σεισμός πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ