Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ, μαζί για την αδρανοποίηση των συλλόγων

Με κοινή ανακοίνωσή τους κατηγορούν την ΠΚΣ γιατί θέτει ζήτημα για πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων

Κομματικά τους φέουδα προσπαθούν να κάνουν τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, στοχεύοντας στην πλήρη αδρανοποίησή τους και στη μετατροπή τους σε όργανα στήριξης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στο ΤΕΙ Λάρισας οι δύο παρατάξεις, σε αγαστή συνεργασία, δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο για να πετύχουν το στόχο τους και προσπαθούν να εμποδίσουν την Πανσπουδαστική να παρέμβει για την αγωνιστική ενεργοποίηση των συλλόγων και των σπουδαστών, επιστρατεύοντας αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές μεθόδους.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο παρατάξεις εξαπολύουν επίθεση στην Πανσπουδαστική, επειδή μαζεύει υπογραφές για τη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, που έχουν να γίνουν πολλά χρόνια, προκειμένου να συζητήσουν για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα των 22.000, περίπου, σπουδαστών και των 1.000 καθηγητών του ΤΕΙ, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή ως «φακέλωμα»!!! Πρόκειται για ένα αντικομμουνιστικό κείμενο που θυμίζει τα χουντικά έγγραφα της μετεμφυλιακής περιόδου, καθώς υπάρχει πλήθος σφραγίδων των σχολών, όπου υπογράφουν αυθαίρετα στελέχη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, στο οποίο χαρακτηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Πανσπουδαστικής ως «οργάνωση πολιτικών και ιδεολογικών μαζώξεων υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ». Και προκλητικά κάνουν λόγο για «απίστευτο φακέλωμα από τους ψευτοσυνδικαλιστές της ΠΚΣ», αναφέροντας ότι «κάθε δήθεν απόφαση Γενικής Συνέλευσης αποτελεί απόφαση που προέρχεται από τα γραφεία του Περισσού».

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα στελέχη της ΔΑΠ προχώρησαν σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς εναντίον μελών της Πανσπουδαστικής. Είχε προηγηθεί η επιδρομή στο χώρο της Πανσπουδαστικής, στο ΤΕΙ Λάρισας, από προβοκάτορες που υπέγραφαν σαν «αναρχικοί» και τον βρώμισαν με εμετικά, αντικομμουνιστικά κι άλλα συνθήματα. Ωστόσο, υπάρχουν υπόνοιες ότι δεν πρόκειται για αναρχικούς, αλλά για τους ίδιους που επιτίθενται και τώρα στην Πανσπουδαστική.

Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

«Ατύχησαν οι νεόκοποι αντικομμουνιστές της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Η ιδεολογική και φυσική τρομοκρατία, που προσπαθούν ν' ασκήσουν απέναντι στις δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, δεν πιάνει, όπως δεν έπιασε 86 χρόνια» τονίζει σε ανακοίνωσή της σχετικά με το αντικομμουνιστικό κείμενο η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «το περιεχόμενό του θυμίζει την εποχή και τα έντυπα της 7χρονης χούντας, με την οποία αποφαίνονται ως σύγχρονοι "Λαδάδες και Πατακοί" ποιος δικαιούται να ομιλεί και να δρα στο ΤΕΙ». «Η ιστορία - υπογραμμίζει - έδειξε ότι έτσι αρχίζει η εκκόλαψη του "αυγού του φιδιού". Ας τους χαίρονται, λοιπόν, τα κόμματά τους», καταγγέλλοντας πως με τις πρακτικές αυτές θέλουν τους σπουδαστές μακριά από τη συλλογική δράση, από τον αγώνα και τα ΔΣ των σχολών ως φέουδα για να υπηρετούν στενά κομματικές επιλογές, να επιδίδονται σε όργιο ρουσφετιών συναλλαγών, κάτω από απίστευτους εκβιασμούς προς τους σπουδαστές. «Και προπάντων - τονίζει - δε θέλουν ν' ακούγεται η άποψη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ».

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Να είναι βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα η νεολαία θα τους πάρει χαμπάρι και θα τους γυρίσει την πλάτη. Ολο και περισσότεροι νέοι θα μπαίνουν στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση μέσα από ένα αναβαθμισμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα Παιδείας για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, με αποδοχές και δικαιώματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για την επικράτηση της ειρήνης και της πραγματικής δημοκρατίας. Αυτά, δηλαδή, που δεν μπορεί να τους δώσει το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-04-05 00:00:00.0)
Προσπάθειες νοθείας από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ (2007-05-08 00:00:00.0)
Ανάγκη η αναζωογόνηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος (2006-04-09 00:00:00.0)
Χέρι χέρι... (2004-12-11 00:00:00.0)
Για την κατάληψη του ΤΕΙ Λάρισας (2003-10-02 00:00:00.0)
Οι σπουδαστές να απαντήσουν με ενότητα (2001-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ