Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Οχι» στα αντιδραστικά σχέδια για την Παιδεία

Στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη με αφορμή ημερίδα του Δήμου Κερατσινίου για τις αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία

Κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκέμβρη αποφάσισε η ΕΛΜΕ Πειραιά στην προχτεσινή της Γενική Συνέλευση, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον αποκλεισμό της από τη συμμετοχή και την παρουσίαση των δικών της θέσεων στο συνέδριο που διοργανώνει την ημέρα αυτή ο Δήμος Κερατσινίου σε συνεργασία με την ΤΕΔΚΝΑ.

Θέμα του συνεδρίου είναι: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Παιδεία στη νέα εποχή» και θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμ. Μπενάκη 70) στο Κερατσίνι. Το περιεχόμενο του Συνεδρίου είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθούνται στην Παιδεία στο πλαίσιο στόχων της Λισαβόνας για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου και αφορά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εκπλήρωση αυτών των στόχων. Οι οποίοι βέβαια έρχονται σε αντίθεση με τις πραγματικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν τα θέματα «ανοιχτό σχολείο και τοπική κοινωνία», «νέοι θεσμοί, σύγχρονες ανάγκες - η εκπαίδευση στην κοινωνία της πληροφορίας», «διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση ενηλίκων - ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και τέλος «παλιννοστούντες και αλλοδαποί μαθητές στην εκπαίδευση».

Η στάση εργασίας της ΕΛΜΕ θα γίνει την ώρα που θα ξεκινάει το συνέδριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα των σχολείων της περιοχής, να παραβρεθούν, να διεκδικήσουν να ακουστούν οι θέσεις τους και να παρέμβουν για να μην περάσουν τα σχολεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο που θα γίνει το συνέδριο, έλαβε χτες και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Γιώργος Κατρίτσης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, τόνισε: «Θεωρούμε απαράδεκτο να μην έχει κληθεί η ΕΛΜΕ Πειραιά όταν το συνέδριο γίνεται στην περιοχή της ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος Κερατσινίου, μας στέλνει πληθώρα ευχετήριων καρτών και προσκλήσεων για άλλες εκδηλώσεις του δήμου. Καταγγέλλουμε τους στόχους του συνεδρίου και καλούμε τους συναδέλφους, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, να βρίσκονται έξω από το χώρο την ώρα του συνεδρίου και να δηλώσουμε ότι με τη δυναμική του κινήματος θα παρέμβουμε και μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου ως εκπρόσωποι του κλάδου για να μην περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια που απαξιώνουν τα σχολεία, κατακερματίζουν τη γνώση και θέλουν, όπως λέει η απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, να περάσουν τα σχολεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Εμείς, πρόσθεσε ο Γ. Κατρίτσης, όπως λέει ο απολογισμός δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ που ψηφίστηκε ομόφωνα, παλεύουμε για καθιέρωση του ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών, χωρίς να καταφεύγουν οι γονείς στην παραπαιδεία, δίχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, κατάργηση των νόμων 2525 του Αρσένη και 2640 για τα ΤΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο δρόμο για τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά (2013-02-28 00:00:00.0)
Διεκδικούν δυναμικά (2004-12-14 00:00:00.0)
Σπουδαστές ΑΕΝ και μαθητές μαζί στον αγώνα (2004-12-11 00:00:00.0)
Επιχείρηση παραπλάνησης των ψηφοφόρων (1998-09-22 00:00:00.0)
Οχι στο "πανηγύρι" της ΚΕΔΚΕ (1997-11-13 00:00:00.0)
Υπό τους ήχους ενός συλλαλητηρίου αντίστασης (1996-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ