Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Διεκδικούν δυναμικά

Καταλήψεις στο 2ο, 3ο και 5ο Λύκειο πραγματοποιούν οι μαθητές της Κοκκινιάς που χτες πραγματοποίησαν δυναμική πορεία διαμαρτυρίας (συμμετείχαν και μαθητές 1ου ΕΛ) από την πλατεία Κρήνης στο δημαρχείο της Νίκαιας, όπου συναντήθηκαν με τη δημοτική αρχή της πόλης. Οι μαθητές απαίτησαν πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας. Παράλληλα, τόνισαν ότι ο αγώνας τους θα έχει συνέχεια, ενώ έντονα εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την ημερίδα που διοργανώνουν από κοινού αύριο ο Δήμος Κερατσινίου και η ΤΕΔΚΝΑ με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Παιδεία στη νέα εποχή» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμ. Μπενάκη 70) στο Κερατσίνι.

Στη συνέχεια, οι μαθητές συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο, που σημείωσε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στους αγώνες διεκδίκησης που ξεκινούν και θα υπερασπίσει με κάθε τρόπο το αίτημα για ενιαίο δωδεκάχρονο. «Είμαστε αντίθετοι, τόνισε με την πολιτική εκείνη που αντιμετωπίζει τους μαθητές ως πελάτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι σε θέση να φορτωθεί τις αρμοδιότητες του κράτους, να διαμορφώσει πρόγραμμα σπουδών και εν κατακλείδι να αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούν. Η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης αλλά υπόθεση ζωής».

Την ανάγκη κοινής πάλης για καθιέρωση του ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών, χωρίς να καταφεύγουν οι γονείς στην παραπαιδεία, επισήμανε και ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας.

Με αφορμή τη διοργάνωση της αυριανής ημερίδας στο Κερατσίνι, ο Δήμος Νίκαιας, με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι είναι ενάντια στην προσπάθεια μεταβίβασης αρμοδιοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι μαθητές, με απόφαση του Συντονιστικού τους, συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη, αύριο θα διαμαρτυρηθούν στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα στο Κερατσίνι και θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το Συντονιστικό της Αθήνας στις 23 Δεκέμβρη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο που θα γίνει η ημερίδα έχει πάρει και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά και η ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία έχει κηρύξει για αύριο τρίωρη στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ