Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΙΛΚΙΣ
Διαδηλώνουν σήμερα οι εργάτες του Ηλιάδη

Εργάτες του Ηλιάδη στην περιφρούρηση του εργοστασίου στην Κατερίνη για να μην πάρει τις μηχανές το αφεντικό
Εργάτες του Ηλιάδη στην περιφρούρηση του εργοστασίου στην Κατερίνη για να μην πάρει τις μηχανές το αφεντικό
Με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 το απόγευμα σε Κατερίνη και Κιλκίς, κλιμακώνουν τη δράση τους οι 200 εργαζόμενοι της «ΚΟΡΤΑΓΚ» και των Βαφείων Ηλιάδη, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 2 μηνών και τα αναδρομικά των αυξήσεων του 2004 που τους οφείλει η εργοδοσία. Παράλληλα οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων του ομίλου των αδελφών Ηλιάδη, ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε συντονισμό της δράσης τους προκειμένου ενωμένα να αντιπαλέψουν την απειλή της ανεργίας και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους μετά τις ανακοινώσεις της εργοδοσίας ότι θα κλείσει τα εργοστάσια.

Αύριο Πέμπτη, μέλη της διοίκησης των σωματείων εργαζομένων στα εργοστάσια της «ΚΟΡΤΑΓΚ», των Βαφείων αλλά και της «ΗΛΤΕΞ» στη Θεσσαλονίκη, θα μεταβούν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον υπουργό Απασχόλησης και να θέσουν υπόψη του τις διεκδικήσεις τους.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΜΕ από Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της διοίκησης της ΟΕΚΙΔΕ, επισκέφθηκε τους αγωνιζόμενους εργάτες των Βαφείων στη Βιομηχανική Ζώνη στο Σταυροχώρι του Κιλκίς και εξέφρασε τη συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ταυτόχρονα τους κάλεσε να συντονίσουν το βηματισμό τους με το ταξικό κίνημα και να προσανατολίσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία για τους εργαζόμενους και δίνει απλόχερη στήριξη στην εργοδοσία παρέχοντας κάθε είδους διευκολύνσεις και προνόμια. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργάτες να καταδικάσουν την πολιτική που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις επιλογές της ΕΕ και να προβάλλουν αγωνιστικά την απαίτησή τους για υπεράσπιση του δικαιώματος στη σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να διεκδικήσουν προστασία των ανέργων και την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ