Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ - «ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»
Διαδήλωσαν ενάντια στο κλείσιμο

Να μην κλείσει το εργοστάσιο του «Μιχαηλίδη» και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας απαίτησαν οι καπνεργάτες της Ξάνθης μέσα από το μαχητικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χτες, έχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους δουλιάς. Παράλληλα διαδήλωσαν την απόφασή τους να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια του εργοδότη να μεταφέρει τα μηχανήματα προκειμένου να ενισχύσει τη μονάδα που έχει στα Σκόπια.

Στο πλευρό των καπνεργατών βρέθηκαν μαζικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και απηύθυναν κάλεσμα συστράτευσης του εργαζόμενου λαού, της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων σε κοινό μέτωπο αγώνα που θα παλεύει ενάντια στην πολιτική που γεννά την ανεργία και τη φτώχεια και θα διεκδικεί ανάπτυξη σε όφελος του λαού και των συμφερόντων του. Και το κάλεσμά τους έφτασε στους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣΟΚος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, δεν έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

Η ανεργία στην Ξάνθη ήδη έχει εκτιναχτεί σε ποσοστό πάνω από 30%. Το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του εργοστασίου της «Καπνικής Μιχαηλίδη» θα στείλει στην οριστική ανεργία άλλους 700 - 900 εργαζόμενους. Παράλληλα αποτελεί άλλο ένα ισχυρό χτύπημα στον κλάδο των καπνεργατών που εκτός από την αντεργατική επίθεση που δέχεται στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, πλήττεται αντίστοιχα και από τις εξελίξεις στην καπνοκαλλιέργεια η οποία με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ οδηγείται σε εξαφάνιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ