Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους αγρότες

Παρέμβαση της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή το εκκοκκιστήριο που έκλεισε

Να δείξουν τη μέγιστη δυνατή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους αγρότες, που σήμερα πλήττονται από την πτώχευση της εταιρίας των Αφών Γκουγκουλίδη (εκκοκκιστήριο, ζωοτροφές), καλεί τους φορείς και όλους τους εργαζόμενους του Εβρου η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ.

Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας έχουν περιέλθει στις τράπεζες, ενώ 49 μόνιμοι και έκτακτοι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο χωρίς να αποζημιωθούν, αλλά και χωρίς Ταμείο Ανεργίας.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ούτε αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, η πτώχευση μιας ιδιωτικής εταιρίας στο καπιταλιστικό σύστημα. Αντίθετα, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο, κάτω από το βάρος του ανταγωνισμού, να πτωχεύουν επιχειρήσεις ιδιαίτερα μικρομεσαίου μεγέθους. Και οι πτωχεύσεις παίρνουν μεγάλες διαστάσεις σε περιόδους κρίσης του συστήματος. Τις συνέπειες, δε, τις πληρώνουν πολύ ακριβά πάντα οι εργαζόμενοι, γιατί συνήθως οι καπιταλιστές φροντίζουν εκ των προτέρων να έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους και το μέλλον των οικογενειών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του ΚΚΕ.

Η ΑΕ Β. Εβρου του ΚΚΕ στηρίζει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, η «Ενότητα», που ζητά:

  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, γιατί βρίσκονται, χριστουγεννιάτικα, αυτοί και οι οικογένειές τους, σε τραγική κατάσταση.
  • Να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση για να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης. Να σημειωθεί ακόμα ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν πάρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ δωρεάν επιδοτήσεις.
  • Αμεσα η κυβέρνηση να παρέμβει, για να επιστραφούν στους αγρότες οι ποσότητες καλαμποκιού, που έμειναν απλήρωτες και βρίσκονται στις αποθήκες της εταιρίας, γιατί το καλαμπόκι είναι περιουσιακό στοιχείο των αγροτών και όχι των τραπεζών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ