Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΤΕΕ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ
Προσπάθεια συνδικαλιστικής φίμωσης

Αυταρχική και αντιδημοκρατική «φόρα» έχει πάρει ο διευθυντής του ΤΕΕ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ν. Τελιούσης στο Βασιλικό Εύβοιας, στην προσπάθειά του να πατάξει τη συνδικαλιστική δράση! Στο στόχαστρό του έχει μπει η Β. Κοτρίκλα, φιλόλογος στη σχολή, γιατί ακριβώς τολμά να ασκεί συνδικαλιστική δράση. Αυστηρή προειδοποίηση για άμεση και αποφασιστική αντίδραση, απευθύνει το ΠΑΜΕ, με χτεσινή του επιστολή που υπογράφει ο Γ. Μαυρίκος, προς τον διευθυντή ΚΕΤΕΚ Χαλκίδας ΤΕΕ Μαθητείας, Ν. Τελιούση, και κοινοποιείται στον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο και τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, χτες πραγματοποιήθηκε και παρέμβαση του ΠΑΜΕ στον διοικητή του ΟΑΕΔ.

Η προσπάθεια φίμωσης της καθηγήτριας, που είναι και μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ, ξεκίνησε από πέρσι με περιορισμό του έργου της ως εκπαιδευτικού και μείωση του ωραρίου εργασίας. Τα εμπόδια στη συνδικαλιστική της δράση ήταν πολλαπλά, με αποκορύφωμα, λίγο καιρό πριν, την κατάσχεση από τον Ν. Τελιούση προσωπικού της φακέλου με συνδικαλιστικά έγγραφα! Η συνδικαλίστρια κατήγγειλε δημόσια στους συναδέλφους της το γεγονός, αλλά και στο «Ριζοσπάστη». Μετά την καταγγελία, ακολούθησαν ενέργειες όπως γραπτές κλήσεις σε απολογία στην Β. Κοτρίκλα, ψευδής αναφορά ότι διακινεί κομματικά έντυπα στους μαθητές, αλλά και σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων, με απώτερο σκοπό την απομάκρυνσή της από το σχολείο.

Οπως, μάλιστα, αναφέρει και το ΠΑΜΕ στην επιστολή του: «Πληροφορούμαστε ότι την κατηγορείτε, γιατί έκανε καταγγελίες στην εφημερίδα "Ριζοσπάστη" και επειδή διακινούσε προκηρύξεις του ΠΑΜΕ, αλλά και Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ και άλλων πολιτικών κομμάτων. Μάθαμε, επίσης, ότι προχωρήσατε ακόμα περισσότερο και κάνατε κατάσχεση σε πράγματα που ανήκαν στην καθηγήτρια και επί πλέον φαίνεται ότι υποκινείτε, αν δεν οργανώνετε, σε βάρος της απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Τέλος, τη μεταχειρίζεστε βλαπτικά και εμποδίζετε τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα».

Το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζεται, θα συγκεντρώσει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και στην περίπτωση που οι καταγγελίες είναι αληθινές «σας απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση ότι εμείς θα αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Τον τρόπο αντίδρασης του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων θα τον αντιληφθείτε απόλυτα».

Καλεί τον υπουργό Εργασίας και τον διοικητή του ΟΑΕΔ να εξετάσουν άμεσα την περίπτωση και αν όσα καταμαρτυρούνται σε βάρος του διευθυντή Ν. Τελιούση είναι έτσι, να πάρουν μέτρα, ώστε να σταματήσει ο εν λόγω κύριος τις αντιδημοκρατικές του τακτικές. «Σε περίπτωση αδιαφορίας των αρμοδίων επιφυλασσόμαστε», υπογραμμίζεται τέλος.

Αργά χτες το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, ο διοικητής του Γ. Βερναρδάκης επικοινώνησε με το ΠΑΜΕ και δήλωσε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα. Οι συνδικαλιστές με τη σειρά τους δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται μέχρι τη λύση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ