Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ξανά στους δρόμους

Με συγκέντρωση την Τρίτη, 21 Δεκέμβρη, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Από την τελευταία κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 2 Δεκέμβρη
Από την τελευταία κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 2 Δεκέμβρη
Νέα συγκέντρωση διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη, 21 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Ουσιαστικές αυξήσεις που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, επίδομα θέρμανσης, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, δημόσια και δωρεάν υγεία, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Με το κοινό τους κάλεσμα οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων διαμαρτύρονται έντονα για ακόμα μια φορά γιατί ο πρωθυπουργός στην τελευταία τους κινητοποίηση στις 2 Δεκέμβρη αρνήθηκε να συζητήσει τα προβλήματά τους, με πρόσχημα ότι δε γνώριζε το κόστος των αιτημάτων τους και πρότεινε να απευθυνθούν στους αρμόδιους υπουργούς. Μάλιστα για τις αυξήσεις ψίχουλα της τάξης του 3,5% που προβλέπονται για τους συνταξιούχους το 2005, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν αντέχει η οικονομία για περισσότερα.

«Αντέχει όμως, τονίζουν, να δίνει απλόχερα στους βιομήχανους μειώνοντας τη φορολογία στα κέρδη τους από 35% σε 25%. Αντέχει να τους δίνει τσάμπα χρήμα, με πρόσχημα την ανάπτυξη, καθώς και άλλα προνόμια».

Αυτές τις μέρες συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός στη Βουλή, ο οποίος, όπως καταγγέλλουν οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες, «είναι αντιλαϊκός, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της πλουτοκρατίας, αφού αναδιανέμει το χρήμα του λαού προς όφελός τους. Ακόμα πετσοκόβει και τις κοινωνικές δαπάνες».

Και συνεχίζει «έρχονται γιορτές και τα πάντα παίρνουν φωτιά, πρέπει να αγοράσουμε και πετρέλαιο για θέρμανση, έχουμε και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να πάρουμε και κανένα δωράκι για τα εγγονάκια μας, όμως με τι λεφτά;».

Η συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 2 Δεκέμβρη, όπως εκτιμούν οι Ομοσπονδίες, ήταν μια καλή αγωνιστική απάντηση, το ίδιο και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. «Πρέπει όμως να συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί έρχονται και χειρότερα, να απαντήσουμε στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ