Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Θωμάς Βέτσος
Θωμάς Βέτσος
ΦΩΤ.

Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ο ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 400 ευρώ.

Τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

* * *

Φωτ.

Ο ΘΩΜΑΣ Κ. ΒΕΤΣΟΣ από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στην Τρίπολη, σαν σήμερα, 16 Δεκέμβρη 1943, σε ηλικία 25 χρόνων. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, όπως κάθε χρόνο η αδελφή του Ελένη και ο άντρας της Φώτης Νικ. Αρβανιτάκης προσφέρουν για το 17ο Συνέδριο 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

* * *

Με τη συμπλήρωση 11 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΔΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, από την Κόνιτσα, η γυναίκα του Βασιλική και τα παιδιά του Βασίλης, Δήμητρα, Ευανθία προσφέρουν στη μνήμη του 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κόνιτσας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν περισσότεροι από 8 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΧΙΑΣ. Γεννήθηκε το 1943. Καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Εκεί εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα και αναδείχτηκε σε στέλεχος των Λαμπράκηδων. Η χούντα τον εξόρισε αρχικά στα Γιούρα και σε συνέχεια στο Λακκί της Λέρου.

Δημήτρης Αγραφιώτης
Δημήτρης Αγραφιώτης
Οταν αφέθηκε ελεύθερος το 1970 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και διατηρούσε το τσιπουράδικο «Ο Τσέλιγκας» στα Εξάρχεια, το οποίο πολλές φορές μετατρεπόταν σε πεδίο έντονων πολιτικών συζητήσεων.

Ο Αντώνης Τρίχας, ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής προόδου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ ΤΑ Καισαριανής.

Η γυναίκα του Χαρά

Τα παιδιά του Θανάσης και Χριστίνα

* * *

Συμπληρώνονται σήμερα, 16 Δεκέμβρη, από τη μέρα που μας «άφησε» για πάντα ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗΣ από το χωριό Τανάγρα της Θήβας. Γέννημα και θρέμμα της φτωχοαγροτιάς, εντάχθηκε από τους πρώτους στο ΕΑΜ, συμμετείχε ενεργά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και αναδείχτηκε σε στέλεχός του. Πήρε μέρος στη μάχη της Τανάγρας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Μετά την Απελευθέρωση υπέστη και αυτός τους διωγμούς που δοκίμασαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις.

Στην περίοδο της χούντας πιάστηκε και κρατήθηκε στα στρατόπεδα της Γυάρου και της Λέρου ως τη διάλυσή τους.

Με τη μεταπολίτευση εργαζόμενος στο εργοστάσιο «ΒΙΒΕΧΡΩΜ» εκλέχτηκε επανειλημμένα πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης.

Μελέτης Κανιάρης

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος σκοτώθηκε το Δεκέμβρη του 1944. Του θείου μου ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ, κομμουνιστή Ακροναυπλιώτη και του ΑΚΗ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, γραμματέα της ΕΠΟΝ Λάρισας, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια της Λάρισας, προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γιάννης Βαπορίδης

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μας ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αγρινίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΡΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, η σύζυγός του Κωνσταντίνα Χάρου και ο γιος του Δημήτρης Χάρος, προσφέρουν, μέσω Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟ Αθήνας 100 ευρώ, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύζυγός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ (Ερμής), μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στην αξέχαστη μνήμη του προσφέρω 35 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Αγγελική Αγραφιώτου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, γιατρού - λογοτέχνη -λαογράφου, ο αναδεξιμιός του Χαράλαμπος Πολυμενάκος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού, 20 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΕΙΡΗΝΗΣ και ΜΙΚΕ ΓΚΑΜΙΝΗ και των θείων μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΚΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ προσφέρουμε στο ηρωικό ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ερυθραίας για το 17ο Συνέδριο.

Τα παιδιά τους Αρης, Αργυρώ, Κική

Τα εγγόνια τους

ΧΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΓΙΑΣΩΤΗ οπαδού του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου προσφέρουμε στην ΚΟΒ Ελευσίνας η γυναίκα του Ελένη 50 ευρώ και η κόρη του Αριστέα 20 ευρώ.


Αντώνης Τριχιάς
Αντώνης Τριχιάς
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-01-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-01-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-12-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ