Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φταίνε οι ανάπηροι...

Δεν ντράπηκε, ως παρακαθήμενος της κάθε εξουσίας, να συμμετάσχει στη συνέντευξη που έδωσε χτες ο υπουργός Απασχόλησης, για να τάξει μια χούφτα θέσεις εργασίας στους χιλιάδες άνεργους ανάπηρους και τις οικογένειές τους. Ούτε να μοιράσει ευχαριστίες για την υπόσχεση της κυβέρνησης να προκηρύξει 990 θέσεις, όταν η ανεργία στα ΑμεΑ φτάνει το 80%!

Ξεπέρασε κάθε όριο, όμως, όταν με δηκτικό τρόπο μάλωσε τους ανάπηρους «που χρησιμοποιούν την αναπηρία τους σα δικαιολογία για να μην συγκεντρώνουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά» για τις προκηρύξεις. Ο λόγος για τον Γ. Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της λεγόμενης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ). Πού να γνωρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ, το γολγοθά των αναπήρων και των οικογενειών τους για να συγκεντρώσουν τα δεκάδες δικαιολογητικά που απαιτεί η γραφειοκρατία, όταν διάγει βίο «σαουδάραβα σεΐχη»;

Ξέχασε φαίνεται ότι το καλοκαίρι του 2003 ακυρώθηκαν οι αιτήσεις 15.000 αναπήρων και μαζί οι ελπίδες τους για μια δουλιά, γιατί εκ των υστέρων ο ΟΑΕΔ τροποποίησε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οπως έχει ξεχάσει καθετί που σχετίζεται με τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ