Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναυλία αλληλεγγύης στον Ταϊλάν

Συναυλία αλληλεγγύης στον Κούρδο αγωνιστή Ταϊλάν, με αίτημα τη μη έκδοσή του στη Γερμανία, διοργανώνει σήμερα, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, η Επιτροπή Φορέων και Οργανώσεων που έχει συγκροτηθεί με στόχο την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή.

Η Επιτροπή καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση καθώς, η υπόθεση του Ταϊλάν συνδέεται γενικότερα με τις διώξεις ενάντια σε αγωνιστές λόγω της πολιτικής τους δράσης. Μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος για την οριστική λήξη της υπόθεσης υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει τοποθετηθεί, ενώ μάλιστα εκφράζει επίμονα την άποψη ότι «το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά νομικό». Κι όλα αυτά, παρά τη μαζική αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης, παρά το ότι εκατοντάδες συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς, αλλά και δεκάδες βουλευτές, σημειώνουν πως ο Ταϊλάν είναι αγωνιστής υπέρ της ειρήνης και ουσιαστικά διώκεται για τη δράση του ενάντια στο στρατοκρατούμενο τουρκικό κράτος.

Θυμίζουμε πως ο Ταϊλάν νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού. Η μεταφορά του από τις φυλακές Κομοτηνής κρίθηκε απαραίτητη για τη στενότερη παρακολούθησή του καθώς, μετά από 43 μέρες απεργίας πείνας η υγεία του παρουσιάζει ανησυχητική επιδείνωση.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν ο Λάκης Χαλκιάς, η Θεοδοσία Στίγμα και οι Active Member.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ