Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Απεργίες εργαζομένων και γιατρών

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησε χτες το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, διεκδικώντας την πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οι απεργοί πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Η απεργία πραγματοποιείται παρά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης για έγκριση της προκήρυξης των 289 κενών θέσεων εργασίας, που εκκρεμούσε από 16/12/03.

Μετά από γενική τους συνέλευση και οι γιατροί του «Παπαγεωργίου» αποφάσισαν για σήμερα 24ωρη απεργία, εκτιμώντας ότι δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική πρόοδος. Οπως σημειώνουν, παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα της έγκρισης του νέου οργανισμού του νοσοκομείου, καθώς και της διευθέτησης του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ