Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεδομένη η μεταξύ τους συναίνεση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, Υγείας και Παιδείας ζήτησε ο Κ. Καραμανλής, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του Κ. Παπούλια, για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την περασμένη Κυριακή. Ακολούθησε η γεμάτη ανακούφιση συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και, αμέσως μετά, η «διορθωτική» κίνηση, ότι η συναίνεσή του αφορά μόνο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι, όμως, η εξής: Η σύγκλιση στις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι, από χρόνια τώρα, περισσότερο κι από φανερή. Η ουσιαστική συναίνεση του δεύτερου στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Οπως ήταν δεδομένη και αυτή της ΝΔ στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό, που «διαπραγματεύονται» της Δημοκρατίας - είναι ο τρόπος έκφρασης της συναίνεσης, μια και αυτός μπορεί να κυμανθεί από τις αντιπολιτευτικές κορόνες, μέχρι την «ήπια συμπολίτευση». Με άλλα λόγια, «διαπραγματεύονται» τους όρους της από δω και πέρα δικομματικής αντιπαράθεσης και, επομένως, όλα όσα σχετίζονται μ' αυτή.

Οποιος έχει ακόμη αμφιβολίες, για τα παραπάνω, παραθέτουμε τι είπε ο Γ. Παπανδρέου στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, που έγινε την περασμένη Κυριακή: «Και στην εκπαίδευση, και στην Υγεία, και στην ανάπτυξη πρέπει να ξεπεράσουμε το ψευτοδίλλημα μεταξύ ιδιωτικοποίησης ή κρατικοποίησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Και βεβαίως δεν πρέπει να το φοβηθούμε, να προσελκύσουμε και ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της Παιδείας (...) όπως και στον Πολιτισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ