Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ανέγερση

Αγνωστο είναι το σημείο, στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του νοσοκομείου Καβάλας, ενώ η εταιρία που ανέλαβε το έργο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, με Ερώτησή τους για τους υπουργούς Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο και Υγείας Ν. Κακλαμάνη. Στην Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν: «Η "Θεμελιοδομική", η εταιρεία στην οποία η ΔΕΠΑΝΟΜ ανέθεσε την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Καβάλας, μετά από μερικούς μόνο μήνες εργασιών, στη διάρκεια των οποίων έκανε εκτεταμένους εκβραχισμούς, δεν πληρώνει δεδουλευμένα μηνών στους χειριστές εκσκαπτικών μηχανημάτων και στο υπόλοιπο προσωπικό, που μέχρι σήμερα απασχολείται, παρά τη σχετική συμφωνία μεταξύ εταιρίας και εργαζόμενων για τη σταδιακή καταβολή των δεδουλευμένων».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

- Ποιο είναι σε γενικές γραμμές το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου της Καβάλας, ποιος ο προϋπολογισμός και ποιες οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί;

- Ποιο μέρος του συμβατικού αντικειμένου της «Θεμελιοδομικής» έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα;

- Πόσα χρήματα πήρε έως τώρα από τη ΔΕΠΑΝΟΜ για το έργο που ανέλαβε;

- Σε τι ποσό ανέρχονται τα απλήρωτα δεδουλευμένα και γιατί δεν καταβάλλονται στους εργαζόμενους;

- Τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να πάρουν για να πληρωθούν αμέσως οι εργαζόμενοι και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες;

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν, μέσα στις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής προθεσμίες, τη βασική σύμβαση ΔΕΠΑΝΟΜ - «Θεμελιοδομικής», τον πίνακα των εργαζομένων στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα με τα ποσά που τους οφείλονται και αντίγραφο του πρακτικού της τυχόν μεσολάβησης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ