Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Δραματική κατάσταση

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από το καλοκαίρι, όπου οι κυβερνητικοί παράγοντες σε κοινή γραμμή πλεύσης με αντίστοιχους της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, διατυμπάνιζαν χωρίς σταματημό την καινούρια ημέρα του ελληνικού αθλητισμού. Αλλωστε αυτό ήταν το άλλοθί τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα υπερβολικά ποσά που ξοδεύτηκαν για τα έργα και φυσικά ήταν επόμενο ότι θα βαρύνουν την τσέπη του Ελληνα πολίτη. Κι όμως.... Κάθε ημέρα που περνά από τη στιγμή που τα φώτα έσβησαν στα υπερπολυτελή στάδια, αποδεικνύει την πραγματικότητα που δεν αλλάζει με τίποτα όταν έχουμε να κάνουμε με αθλητισμό δεμένο με το παιχνίδι των πολυεθνικών, τα συμφέροντα που έρχονται και παρέρχονται αφήνοντας τα πάντα στη μοίρα τους, τον αθλητισμό που αποτελεί για κάποιους... μπίζνες.

Τελευταίο παράδειγμα, που φανερώνει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί η περίπτωση της Ομοσπονδίας Στίβου όπου τα πράγματα έχουν γίνει ασφυκτικά σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες των αθλητών και αθλητριών του Σχεδιασμού, οι οποίες θα διεξάγονται πλέον μέσα στα περιορισμένα οικονομικά πλαίσια, μέχρι τουλάχιστον την τελική έγκριση του προϋπολογισμού, τόσο του 2004, όσο και του 2005. Οπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, οι προετοιμασίες θα γίνονται στα πλαίσια των Διακρατικών Συμφωνιών, με εξαίρεση τους αθλητές και αθλήτριες του Σχεδιασμού που ανήκουν στις κατηγορίες Α1 και Α2.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Στίβου έχει ως εξής: «Από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνεται ότι, λόγω των οικονομικών προβλημάτων και ενόψει της τελικής έγκρισης του προϋπολογισμού, τόσο του 2004, όσο και του 2005, οι προετοιμασίες των αθλητών του Σχεδιασμού για την τρέχουσα περίοδο θα γίνονται στα πλαίσια των Διακρατικών Συμφωνιών, με εξαίρεση των αθλητών-τριών της Α1 και Α2 και πάντα μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ